Dolar 34,2271
Euro 37,2249
Altın 2.994,53
BİST 8.793,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 19°C
Sal 20°C

Ekmen’den Kınık tepkisi: “Yüzde 100 kusurlu kişinin ölümlü kazada tutuksuz yargılanması olağan değil”

Ekmen’den Kınık tepkisi: “Yüzde 100 kusurlu kişinin ölümlü kazada tutuksuz yargılanması olağan değil”
7 Ağustos 2024 17:02
124

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Kızılay eski başkanı Kerem Kınık’ın kızı Zehra Kınık’ın karıştığı ölümlü trafik kazasıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Zehra Kınık’ın kazada yüzde 100 kusurlu olduğunun tespit edildiği bilirkişi raporuna rağmen tutuksuz yargılanması, Ekmen tarafından eleştirildi.

Tutuksuz yargılama kararına tepki

Ekmen, X hesabından yaptığı açıklamada, ölümlü kazalarda yüzde 100 kusurlu olan kişilerin tutuksuz yargılanmasının olağan bir durum olmadığını vurguladı. “Zehra Kınık’ın karıştığı ve bir kişinin hayatını kaybedip, 4 kişinin yaralandığı trafik kazasında bilirkişi raporları kendisinin %100 kusurlu olduğunu ortaya koydu. Buna rağmen Kınık’ın tutuksuz yargılanması kabul edilemez.” dedi.

Adalet Bakanlığı ve HSK’ya çağrı

Ekmen, Adalet Bakanlığı ve Hakimler ve Savcılar Kurulunu (HSK) bu durumu incelemeye çağırdı. “Bu tür davalarda adaletin tam anlamıyla sağlanması, toplumun yargıya olan güvenini korumak açısından hayati önem taşır. Bakanlık ve HSK, Zehra Kınık’ın tutuksuz yargılanma kararını veren süreçleri incelemelidir.” ifadelerini kullandı.

Ekmen ayrıca, “Sadece vergiden değil, yargıdan da kaçınmayı biliyorlar” diyerek, geçmişte Kızılay aracılığıyla yapılan ve vergiden kaçınmayı hedefleyen bağışlara da gönderme yaptı.

Paylaşın:
Habermax'ta Tarafsız ve Şeffaf Habercilik Habermax olarak, habercilik anlayışımızın temelinde objektiflik, tarafsızlık ve şeffaflık yer alıyor. İnternet sitemizde, hakaret içermediği sürece her görüşe saygı göstererek, farklı bakış açılarına yer vermeye özen gösteriyoruz. Siyasi haberlerde sağ-sol ayrımı yapmaksızın, toplumun her kesimine hitap eden ve doğru bilgilendirmeyi amaçlayan içerikler sunuyoruz. Güncel ve doğru habere ulaşmanın önemine inanan Habermax, okuyucularının güvenini kazanmayı ve korumayı hedeflemektedir. Siz de güvenilir ve tarafsız haberlere ulaşmak için bizi takip etmeye devam edin.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.