Dolar 32,4014
Euro 34,8135
Altın 2.401,78
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Eğitimci Sabri Şenel yazdı: İnsan kaynağı sığınmacılar değil, yasal yollarla gelen dış Türkler olmalı!

Eğitimci Sabri Şenel yazdı: İnsan kaynağı sığınmacılar değil, yasal yollarla gelen dış Türkler olmalı!
26 Haziran 2023 16:46
180

HABERMAX.Sığınmacılar sorununu seçim sonuçlarına indirgemek buradan hüküm çıkarmak son derece yanlıştır. Kontrolsüz sığınmacılar konusunu gündemden düşürmeden hükümetin ve devletin elini güçlendirmek adına toplumsal baskı demokratik tepki sığınmacıları ülkelerine gönderme hassasiyeti şarttır.

Sığınmacılar sorununu seçim sonuçlarına indirgemek buradan hüküm çıkarmak son derece yanlıştır.

Kontrolsüz sığınmacılar konusunu gündemden düşürmeden hükümetin ve devletin elini güçlendirmek adına toplumsal baskı demokratik tepki sığınmacıları ülkelerine gönderme hassasiyeti şarttır.

Sığınmacıların gönderilmesi konusunda yapılan kamuoyu anketlerinde yüzde 95 oranında gönderilsin sonucu çıkıyor.

Sorun asla ihmale gelmez referandum teklifini bile Türk milleti asla kabul etmez.

Zira vatanı referandumla almadık nice vatan uğruna nice şehitler verdik!

Türk milliyetçisi çizgisinde siyasi komplekse düşmeden her insanımızı baş tacı ederek iktidar muhalefet eğriye eğri doğruya demeye devam edeceğiz.

Bu duruş bizim uhrevi ve dünyevi inançlarımızın idrakimizin gereğidir.

ABD, Suriye’ye yerleşmek için PYD/YPG ordusu kurdu.

IŞİD bahane bunu bütün dünya biliyor.

“Bunalıyorum Çocuk”

ABD Başkanı Trump, “IŞİD’i Obama ve Hillary Clinton kurdu” diye bütün dünyayı ayağa kaldırıp uyarmıştı.

İpini sapını koparan Türkiye’ye havadan göçmen kuşlar gibi uçarak mı geliyor?

Bu nasıl sorumsuzluk tedbirsizlik yarabbi?

Açılımla milyonlarca sığınmacıyla Türk ve Türkçe giderse ne Türkiye ne Türk devletleri teşkilatı ne Türk birliği ne de Turan kalır.

Turan hayali viran olur.

Uyuma Ey Türk evladı uyuma uyan!

Afganistan, Özbek Türkü Gümüşhane Kabaköyün çobanı evlenmek için ülkesine gitti. Bütün uğraş ve mücadeleye rağmen dönemedi. Çoban Türkiye’ye eşiyle gelemezken Taliban’a mağlup olan Afgan askerleri eşsiz, kız kardeşsiz, anasız teyze hala vb. bayansız dalga dalga sınırları aşarak Türkiye’ye geliyor.

Vatan topraklarını Türkün gururu başbuğu Fatih’in, Bozkurt Atatürk’ün satılamaz vasiyetine rağmen ecnebilere peynir zeytin gibi satılıyor.

Halbuki kaçak yasa dışı sığınmacılar değil yasal yollardan dış Türklerin gelişi sağlanmalıdır.

Hatta dış Türklere yarı fiyatına satılırsa ülke demografik istila güvenlik sorunu yaşar mı?

Ülkemize ceplerine ABD doları koyulup Taliban’a karşı savaşan Afgan askerleri değil Çin zulmü altında inim inim inleyen Uygur Türkleri gelmelidir.

Dünyanın bin bir türlü hali var yarında biz oralara gideriz.

Özetle Afgan, Suriyeli bayrağı sallayan değil Türk bayrağını vatan toprağını öpen Türk dünyasından kayıtlı işçi getirmek Gaspırali İsmail’in “Dilde işte fikirde birlik” idealine TDT hizmet eder.

Türkiye tüm dünya Türklerinin yaşadıkları yerler dışındaki vatanıdır. Aksi davranış pişmanlık ve hüsrandır. Türk devletleri teşkilatını işlevsel kılmak milyonlarca sığınmacıya değil Türk Cumhuriyetlerinden lazımsa kayıtlı iş gücü getirmek, Türkçe öğrenmelerine vesile olup yeni köprüler kurmaktır.

“En büyük hayalim Türk birliğini görmektir. Türkiye’nin bir parçasıyım. Memleketimizin yükselmesi için çok ama çok çalışın. Tanrı Türkü Korusun”

Prof. Dr. Aziz Sancar dün Gaspıralı İsmail’in Ulu Önder Atatürk’ün, Atsız’ın, Ziya Gökalp’in ruhu şad olur hayalleri gerçekleşir.

Bugün aynı karşılıksız sevdayı dillendiren Nobel ödülü sahibi gururumuz Prof. Dr. Aziz Sancar gönüllere tercüman olmuştur.

Tek çıkış yolumuz tarihin bize yüklediği misyon budur.

Bu konuda ortaya koyacağımız partiler üstü hassasiyet karar mercilerinin elini güçlendirir, sorumsuzluk suskunluk Allah korusun bitiş tükeniş ağır bedel ödemektir.

Sabri Şenel – 25.06.2023 / İstanbul

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.