Dolar 32,5535
Euro 34,9719
Altın 2.448,51
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Edremit Sevgilisi İle Buluşuyor

Edremit Sevgilisi İle Buluşuyor
13 Şubat 2019 16:05 | Son Güncellenme: 9 Aralık 2021 08:33
614

HABERMAX.Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’nın kültür ve sosyal hizmetler alanında ki vizyon projelerinden olan Ata’mızın ilçeyi ziyaretinde konakladığı Atatürk Kültür Evi ve Atamız’ın anıtının yer aldığı Ata Kavşağı hizmete sunuluyor. Yıllarca metruk bir şekilde duran ve Saka döneminde restorasyonu yapılan Atatürk’ün kaldığı konak ve Ata Kavşağı 14 Şubat Sevgililer Günü’nde halkla buluşuyor.

Edremit Belediyesi tarafından ilçenin tarihi ve kültürel değerleri içerisinde en önemlilerden olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 13 Nisan 1934 tarihinde ilçeyi ziyaretinde konakladığı tarihi konak aslına uygun olarak restore edildi. Dönemin zeytinyağı tüccarlarından Arkök ailesine ait ev, çok kez el değiştirip, 2 defa da yanmasının ardından yıllarca metruk bir şekilde beklemiş, Başkan Kamil Saka’nın göreve gelmesinden sonra Edremit Belediyesi tarafından kamulaştırma yoluyla alınmıştı. Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan alınan izin ile tarihi yapı aslına uygun şekilde restore edilerek Atatürk Evi olarak kültür merkezi haline getirildi.

Bunun yanı sıra ilçenin Balıkesir yönünden giriş kavşağı da Edremit Belediyesi tarafından yeniden düzenlenerek Ulu önder Atatürk’ün heykeli ile Osmanlı ve Cumhuriyet’in ilk döneminde Edremitlilerin para toplayarak alıp orduya hediye ettikleri uçağı simgeleyen rölyeflerin yer aldığı ve Ata Kavşağı adı verilen kavşak 14 Şubat Perşembe günü vatandaşların hizmetine açılacak.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, 14 Şubat’ın Sevgililer Gün olduğunu hatırlatarak “Edremitliler olarak en büyük sevdamız Atamız diyoruz. Mustafa Kemal Atatürk, Edremit’e ikinci gelişinde burada kalmış. Atatürk’ün birçok anısı ve fotoğrafının bulunduğu evin bu halde olması, bizlerin içini acıtıyordu. Bu evi takas yaparak belediyemize kazandırdık. Aslına uygun bir şekilde restorasyonunu yaptık. Her türlü sosyal faaliyetin yapılacağı ve Atatürk ile ilgili anıların paylaşılabileceği kültür merkezi haline getirdik. Yine Ulu önderimiz Atatürk’ün anıtının yer aldığı Ata Kavşağı’nı tamamladık. 14 Şubat Sevgililer Günü’nde Edremitliler olarak en büyük sevdamızı Ata’mızı, onun manevi hatırasına yakışır bir biçimde düzenlediğimiz Atatürk’ün Evi’ni Ata Kavşağı’nı halkımızla kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Perşembe günü tüm hemşerilerimizi bu büyük buluşmaya davet ediyoruz” dedi.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.