Dolar 32,3093
Euro 34,7753
Altın 2.396,84
BİST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 20°C

DÜNYA ATOPİK DERMATİT GÜNÜ’NE ÖZEL ETKİNLİK!

DÜNYA ATOPİK DERMATİT GÜNÜ’NE ÖZEL ETKİNLİK!
18 Eylül 2023 19:49
100

HABERMAX.Bioderma’nın destek verdiği “Atopi Okulu” projesi kapsamında; 14 Eylül Dünya Atopik Dermatit Günü’ne özel etkinlik düzenlendi. Ünlü Eğitimci/Yazar Ezo Sunal ve Bioderma ekibi; Kartal Belediyesi’nin açtığı Türkiye’deki ilk ve tek alerji kreşi Mevhibe İnönü Çocuk Gelişim Merkezi’nde alerjik çocuklarla bir araya geldi.


Bioderma ve Alerji ile Yaşam Derneği tarafından 6 yıldır yürütülen Atopi Okulu projesi, Atopik Dermatit ‘halk arasındaki ismiyle egzama’ hakkında toplumu bilinçlendirmek amacıyla hayata geçirilmiş bir sosyal sorumluluk projesidir. Alerji ile Yaşam Derneği ve Bioderma tarafından hayata geçen bu sosyal farkındalık projesi ile hastalar, hastalığın doğası ve tedavisi hakkında uzman görüşlerine ve tecrübeli ailelerin deneyimlerine kolaylıkla ulaşabiliyor, yaşam kalitesini artıracak bilgiler edinebiliyor. Her yıl 14 Eylül Dünya Atopik Dermatit Günü’ne özel çalışmalar düzenleyen Bioderma bu yıl; Kartal Belediyesi tarafından hayata geçirilen Türkiye’deki ilk ve tek alerji kreşi Mevhibe İnönü Çocuk Gelişim Merkezi’ni ziyaret etti.

14 Eylül Dünya Atopik Dermatit Günü’nde atopik dermatit ile yaşayan çocuk ve gençlerin psikososyal yüküne odaklanıldı ve hastalar #EğerBilseydin etiketiyle paylaşım yaparak farkındalık yaratmaya davet edildi.

Türkiye’nin ilk alerjik çocuklara uygun kreşi:
Kartal Belediyesi Mevhibe İnönü Çocuk Gelişim Merkezi

Kartal Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla 2018 yılında hayata geçirdiği Türkiye’deki ilk ve tek alerji kreşi Mevhibe İnönü Çocuk Gelişim Merkezi sadece alerjik çocuklara Kartal Yakacık’ta eğitim hizmeti veriyor. Kreşte her şey alerji hastalığı olan çocuklar için özel olarak tasarlandı. Çocuklar kreşin bahçesinde organik tarım yaparak kendi ürettikleri sebzeleri de tüketebiliyorlar. Beslenmeden, kreşte kullanılan malzemelere kadar alerjik çocuklar için tasarlanan kreşte, acil durumlar için eğitimli sağlık personeli de bulunuyor. 14 Eylül Dünya Atopik Dermatit Günü sebebiyle Mevhibe İnönü Çocuk Gelişim Merkezi’ni Bioderma desteğiyle ünlü Eğitimci/Yazar Ezo Sunal ziyaret etti. Çocuklar tarafından ilgi ve sevgiyle takip edilen Ezo Sunal çocuklara özel ritim ve müzik atölyesi düzenledi. Ukulele çalıp şarkı söyleyen Sunal, çocuklara keyifli ve bir o kadar da eğlenceli anlar yaşattı.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.