Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

DR. ÜMİT AKTAŞ, ‘MESLEKTEN MEN CEZASI ONAYLANDI’ HABERLERİNİ YALANLADI

DR. ÜMİT AKTAŞ,  ‘MESLEKTEN MEN CEZASI ONAYLANDI’ HABERLERİNİ YALANLADI
14 Aralık 2023 00:11
127

HABERMAX.Katıldığı televizyon programlarında ve sosyal medya platformlarında koruyucu hekimliğin önemini savunan ve toplum sağlığı için bilgi paylaşan Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, birkaç gündür bazı yayın organlarında yer alan “Dr. Ümit Aktaş’ın bir aylık meslekten men cezası onaylandı” haberini yalanladı.


Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) pandemi döneminde endişelerine yönelik görüşlerini aktardığı için başlattığı ve ‘bir ay süreyle meslekten men cezası’ talebinde bulunduğu soruşturma üzerine Dr. Ümit Aktaş hukuki yollara başvurmuş, karara ilişkin iptal davası açmıştı. Konuyla ilgili dava süreci Bölge İdare Mahkemesinde devam etmektedir.

Devam eden davayı, sonuçlanmış gibi haber yapan yayınlara itibar etmeyin

“Dava devam ettiği halde ‘karar onaylandı’ şeklinde asılsız haber yapan yayınlara avukatımız aracılığı ile tekzip göndereceğiz” diyen Dr. Ümit Aktaş, “Ne TTB’nin soruşturmaları ne de yalan haberler bitmeyecek, biz ise doğru bildiğimizi söylemekten vazgeçmeyeceğiz. Tüm soruşturmalarda hukuki itiraz hakkımızı kullanmaya devam edecek, bundan sonra da kamuoyuyla basın açıklaması ve sosyal medya paylaşımları ile doğru bilgileri paylaşacağız. Kasıtlı yapılan asılsız haberlere itibar etmeyin” dedi.

Uyarı cezası iptal edildi

Türk Tabipleri Birliği’nin bugüne kadar hakkında 30’dan fazla soruşturma açtığını ve soruşturma açan tek kurumun TTB olduğunu özellikle belirten Dr. Ümit Aktaş, ilk olarak pandemi döneminde hakkında verilen uyarı cezasının sonucunu açıkladı:

“TTB’nin 2021 yılının Ağustos ayında “22.12.2020 tarihinde sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımların halk sağlığını tehlikeye attığı, uzman olmadığı bir konuda doğru ve bilimsel olmayan, halk sağlığına zarar veren değerlendirme ve açıklama yaptığından bahisle” başlattığı soruşturmaya yaptığımız yasal itiraz, geçtiğimiz ay sonuçlanmıştır.

Ankara 16. İdare Mahkemesi’nin 2023/1533 karar numaralı tebligatında; ‘Kanunsuz suç ve ceza olmaz’ ilkesi uyarınca … Davacı Dr. Ümit Aktaş’ın disiplin suçu oluşturan eyleminin hangi disiplin kuralını ihlal ettiği ortaya konulmadan tesis edilen dava konusu işlemde hukuka uyarlık bulunmamaktadır. Açıklanan nedenlerle, dava konusu işlemin iptaline karar vermiştir’ denilerek itirazımız kabul edilmiş ve TTB’nin dayanaksız açtığı bir soruşturma daha lehimize sonuçlanmıştır.”

Dr. Ümit Aktaş, “TTB kendi görüşüne uygun olmayan her düşünceyi engellemek ve hekimleri sindirmek istiyor. Uyguladıkları baskılar beni yıldıramaz, doğru bildiğimi söylemekten ve toplum sağlığı için konuşmaktan vazgeçmeyeceğim!” dedi.
Kamuoyunun takdirine sunarız.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.