Dolar 32,7068
Euro 35,1361
Altın 2.441,32
BİST 10.296,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Sal 31°C
Çar 29°C
Per 27°C
Cum 29°C

Dolandırıcılık ve Kara Para Aklamayla Mücadelede Yerli ve Milli Bir Çözüm

Dolandırıcılık ve Kara Para Aklamayla Mücadelede Yerli ve Milli Bir Çözüm
24 Mayıs 2024 00:04
87

HABERMAX. Dolandırıcılık ve Kara Para Aklamayla Mücadelede Yerli ve Milli Bir Çözüm. Tamamen Türk mühendisler tarafından geliştirilen ve 2020 yılında piyasaya sürülen yapay zeka destekli bulut tabanlı risk orkestrasyon platformu Formica AI, 4. yılını kutluyor. Formica AI, dolandırıcılığın tespit edilip önlenmesi, kara para aklamayı önleme (AML), müşteri tanıma (KYC), iç denetim ve yasal düzenlemelere uyum gibi konularda Türkiye’de ve yakın coğrafyada lider bir konuma geldi.

Sektöründeki lider markaların finansal güvenliği Formica AI’ya emanet
Başta finansal kuruluşlar (bankalar, fintekler, ödeme şirketleri) olmak üzere, e-ticaret, sigorta ve kripto para şirketlerinin risk yönetimi ihtiyaçlarına yönelik etkili çözümler sunmaktadır. Sadece dış etkenlerden kaynaklanan dolandırıcılık faaliyetlerini değil, kurum içi dolandırıcılıkları belirleyip önleme konusunda da uzmandır. Formica AI’nın çeşitli sektörlerden önemli müşterileri mevcuttur.

Formica AI, gelişmiş yapay zeka algoritmaları ve güçlü veri analizi yetkinlikleri ile riskleri proaktif bir şekilde tespit ederek ve önleyici tedbirler alarak müşterilerinin finansal kayıplarını en aza indirmelerine ve itibarlarını korumalarına yardımcı oluyor. Formica AI hepsi bir arada Risk Orkestrasyon Platformu, dolandırıcılık faaliyetlerini gerçek zamanlı olarak izliyor ve şüpheli işlemleri anında belirleyerek finansal sistemlerin güvenliğini sağlıyor. Son zamanlarda artan dolandırıcılık vakalarını tespit edip önlemeyi kendine misyon edinen Formica AI aynı zamanda Türkiye’de güvenli bir finans ekosistemi kurulmasına katkı sağlıyor.

Yerli ve milli, son teknoloji dolandırıcılığı önleme yazılımı Formica AI 4 yıldır Türkiye ve yakın coğrafyada aranılan bir ürün haline geldi
Formica AI’nın Kurucusu ve CEO’su Özgür Oktan şunları söyledi: “Son 4 yılda Formica AI olarak Türkiye’nin ve yakın coğrafyamızın önde gelen risk yönetimi platformlarından biri haline gelmenin gururunu yaşıyoruz. Yerli ve milli bir yazılım olarak, gelişmiş yapay zeka teknolojimiz ile müşterilerimizin riskleri etkin bir şekilde yönetmelerine ve tehditlere karşı korunmalarına yardımcı oluyoruz. Bu vesile ile tüm müşterilerimize ve iş ortaklarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Formica AI’nın çözümleri arasında şunlar ön plana çıkıyor:
Yapay zeka destekli dolandırıcılık tespiti ve önleme: Formica AI, gelişmiş yapay zeka algoritmaları kullanarak dolandırıcılık faaliyetlerini gerçek zamanlı olarak izler ve şüpheli işlemleri anında belirler. Bu sayede müşterilerin finansal kayıplarını en aza indirmelerine ve itibarlarını korumalarına yardımcı olur.
Kara para aklamayı önleme: Formica AI, kara para aklama riski taşıyan işlemleri otomatik olarak tespit ederek ve ilgili kurumlara bildirerek mevzuatlara uyulmasını sağlar.
Müşteri tanıma: Formica AI, müşterileri risk profillerine göre sınıflandırarak ve detaylı analizler sunarak şirketlerin müşterilerini daha iyi tanımalarına ve buna göre risk yönetimi stratejileri geliştirmelerine yardımcı olur.
İç denetim ve yasal düzenlemelere uyum: Formica AI, şirketlerin iç denetim süreçlerini kolaylaştırarak ve yasal düzenlemelere uyumluluklarını sağlayarak risk yönetimi yükünü hafifletir.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.