Dolar 32,2660
Euro 34,7142
Altın 2.401,64
BİST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Açık
İstanbul
25°C
Açık
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 20°C

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ayasofya Camii’nde incelemelerde bulundu

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ayasofya Camii’nde incelemelerde bulundu
23 Temmuz 2020 13:56
613

AHA.Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 24 Temmuz’da kılınacak cuma namazı ile 86 yıl sonra yeniden ibadete açılacak olan Ayasofya Camii’nde incelemelerde bulundu

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 24 Temmuz’da kılınacak cuma namazı ile 86 yıl sonra yeniden ibadete açılacak olan Ayasofya Camii’nde incelemelerde bulundu.

Ayasofya Camii’ndeki incelemelerin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 24 Temmuz’da Ayasofya Camii’nde kılınacak cuma namazıyla ilgili olarak hazırlıkların devam ettiğini ifade ederek, “Caminin içinde sosyal mesafeye uygun olarak düzenleme yapılıyor. Yaklaşık bin kişi sosyal mesafeye uygun olarak namaz kılabilecek” dedi.

Başkan Erbaş hazırlıklarla ilgili olarak, “Halısı seriliyor. İçeride  tadilat ve diğer hazırlıklar devam ediyor. Arka bahçede, avluda temizlikler, bahçe düzenlemesi ve halı olmayan yerlerde namaz kılacak insanlarımızla ilgili düzenlemeler devam ediyor. İnşallah cuma gününe her şey hazır olur” şeklinde konuştu.

“Cuma günü camimizin açılışını yapacağız inşallah”

Başkan Erbaş, bir gazetecinin camide kaç kişinin ibadet edebileceğini sorması üzerine; “Caminin içinde sosyal mesafeye uyarak, birer metre arayla düzenleme oluyor. Yedi yüz, sekiz yüz, bin kişi arası ara bölmelerle olabilir. İç avluda da yine sosyal mesafeye uygun şekilde namaz kılınabilecek. Çok şükür hiçbir problem olmadan cuma günü camimizin açılışını yapacağız inşallah” değerlendirmesinde bulundu.

“Tek bir çivi çakmadan yapılan hazırlıklar devam ediyor”

Başkan Erbaş, duvarlarda bulunan mozaik, sembol, fresklerle ilgili çalışmaların sorulması üzerine de şunları söyledi:

“Onlar şu anda devam ediyor. Bir kısmı tamamlandı. Diğer freskler, resimler de şu an perdeleniyor. Teknolojik imkanlardan faydalanarak inşallah bu sistem de kuruluyor. Tek bir çivi çakmadan yapılan hazırlıklar bu şekilde devam ediyor.”

Başkan Erbaş’a inceleme sırasında İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı da eşlik etti.

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.