Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 19°C

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “Ramazan ayı bereket, rahmet, mağfiret ayıdır

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “Ramazan ayı bereket, rahmet, mağfiret ayıdır
25 Nisan 2022 22:50
217

HABERMAX.Belçika’nın başkenti Brüksel’deki Vilvoorde Rahman Camii’nde teravih namazı kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Salgın hastalık döneminde dünya çapında milyonlarca insan çok sıkıntı çekti. Rabbim, bu salgın hastalığı bir daha bizlere göstermesin.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Belçika’nın başkenti Brüksel’de bulunan Vilvoorde Rahman Camii’nde teravih namazı kıldırdı.

Teravih namazı sonrası yaptığı konuşmada gurbetçi vatandaşların Ramazan ayını tebrik eden Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “Ramazan ayı bereket, rahmet, mağfiret ayıdır. Peygamber Efendimizin (s.a.s.) ifadesi ile ilk 10 günü rahmet, ikinci 10 günü mağfiret, son 10 günü de ebedi azaptan kurtuluş günleridir. Cenab-ı Hak bizleri rahmetinden, mağfiretinden hakkıyla istifade eden kullarından eylesin.” dedi.

“Ramazanda ihtiyaç sahibi insanları bulup destek olmak gerekiyor”

Başkan Erbaş, Ramazan ayında yapılacak hayırların öneminden bahsederek, “Ramazan günlerinde özellikle ihtiyaç sahibi insanları bulup onların da iftar sofralarında ve sahurlarda sıkıntı çekmemeleri, hayatlarını rahat bir şekilde yürütmeleri için onlara destek olmak gerekiyor. Ramazan ayını fırsat bilelim birkaç gün kaldı.” diye konuştu.“2 yıldır büyük bir salgın hastalık yaşadık”

Koronavirüs salgınında yaşanan sıkıntılara değinen Başkan Erbaş, “Dünyada 2 yıldır büyük bir salgın hastalık yaşadık. Bu salgın hastalık döneminde birlikte teravih namazı kılamamıştık. Haftalarca camilerimizde Cuma namazı kılamadık. Bu sene nasip oldu teravih namazlarımızı kıldık elhamdülillah. Yüz binlerce insan salgından zarar gördü. Dünya çapında milyonlarca insan bu hastalıktan vefat etti ve çok sıkıntı çeken insanlar oldu. Rabbimiz, bu salgın hastalığı bir daha bizlere göstermesin ve insanlığın üzerinden def eylesin.” ifadelerini kullandı.

Başkan Erbaş, teravih namazı sonrası gurbetçi vatandaşlarla çay içip sohbet etti.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.