Dolar 32,3632
Euro 34,6871
Altın 2.392,25
BİST 10.163,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Diyarbakır Annelerini ziyaret etti

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Diyarbakır Annelerini ziyaret etti
28 Mart 2021 22:53
247

AHA.Diyarbakır Annelerini ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Evlat acısının, evlat hasretinin en derin acılardan biri olduğunu bilerek buradayız. Cenab-ı Hak en kısa zamanda annelerimizin, babalarımızın evlatlarına kavuşmasını nasip eylesin.” dedi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş eşi Seher Erbaş’la birlikte dağa kaçırılan çocuklarına kavuşmak için Diyarbakır’da evlat nöbeti tutan Diyarbakır Annelerine destek ziyaretinde bulundu.

Yaklaşık 20 aydır evlat nöbeti tutan ailelerle görüşerek onlara çiçek veren Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Anne ve babaların acılarını paylaşmayı amaçladıklarını belirten Başkan Erbaş, aileler için dua ettiklerini söyledi.

“Evlat acısının, evlat hasretinin en derin acılardan biri olduğunu bilerek buradayız. Cenab-ı Hak en kısa zamanda annelerimizin, babalarımızın evlatlarına kavuşmasını nasip eylesin.” diyen Erbaş, şöyle devam etti:

“Biliyoruz ki; medeniyetimiz kardeşlik, birlik, beraberlik medeniyeti. Asırlar boyunca bu topraklarda, İslam topraklarında, Peygamber Efendimizin vefatından 7 sene sonra İslam ile şereflenen bu topraklarda kıyamete kadar ezanlar dinmeyecek. Farklı ırklardan, mezheplerden, inançlardan insanlar, asırlar boyunca bir arada yaşamanın en güzel örneğini göstermiş bu topraklarda. İnşallah bundan sonra da hep böyle olacak. Hiçbir terör örgütü bizi bu birlikten, beraberlikten mahrum bırakamayacak. Hiçbir dünya gücü, kendilerini büyük zanneden hiçbir güç bizi bu birlikten, beraberlikten mahrum edemeyecek. Gençlerimize tavsiyem medeniyetimizin evlatları olarak bu iftihar tablosunu, bu gururu ilelebet yaşamaları.”

Konuşmasında gençlere de seslenen Başkan Erbaş, “Gençlere, kendilerini kandırmaya çalışan kim olursa olsun, hangi hain grup, yapı, terör örgütü olursa olsun onlara karşı mutlaka annelerini, babalarını dinlemeleri, Kur’an-ı Kerime sarılmaları, Peygamber Efendimizin kardeşlik, birlik ve beraberlikle ilgili sünnetine sarılmaları en büyük tavsiyemdir.” diye konuştu.Başkan Erbaş, aileleri gösterdikleri cesaretten ötürü tebrik ederek, “Annelerimize bu kıyamı gerçekleştirdikleri için teşekkür ediyorum. İnşallah devletimizin bu mücadelesi, güvenlik güçlerimizin, askerimizin, polisimizin gayreti, canlarını ortaya koyarak, şehit olmayı göze alarak yapmış oldukları bu mücadele ile en kısa zamanda başarıya ulaşacağız.” diye konuştu.

Ziyarette Başkan Erbaş’a Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti milletvekilleri Mehdi Eker, Oya Eronat ve Ebubekir Bal, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin ve İnsan Kaynakları Genel Müdürü Akif Pusmaz, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mustafa Irmaklı ve Diyarbakır Müftüsü Yavuz Selim Karabayır eşlik etti.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.