Dolar 32,3444
Euro 34,9115
Altın 2.394,01
BİST 10.206,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: “Ayasofya bütün insanlığa açık”

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: “Ayasofya bütün insanlığa açık”
6 Ağustos 2020 07:02 | Son Güncellenme: 6 Ağustos 2020 07:15
425

AHA.Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’ni her gün on binlerce insanın ziyaret ettiğini belirterek, “Ayasofya bütün insanlığa açıktır” dedi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Düzce’nin Gölyaka ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan’a bayram ziyaretinde bulunan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Gölyaka Merkez Camii’nde öğle namazını kıldırdı. Namazın ardından vatandaşlarla sohbet eden Başkan Erbaş, vatandaşların Kurban Bayramı’nı kutladı.

Burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin ibadete açılmasıyla 86 yıllık hasretin son bulduğunu kaydeden Başkan Erbaş, “Ayasofya’nın ibadete açılması hem milletimiz hem de bütün insanlık için hayırlı bir gelişme oldu. Sadece Müslümanlar değil, her gün on binlerce insan gelip ziyaret ediyor. Biz diyoruz ki, ‘Ayasofya bütün insanlığa açıktır.’ Diyanet İşleri Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü, İstanbul Valiliği ile iş birliği içerisinde Ayasofya’da en güzel hizmeti sunmaya çalışıyoruz. İmamlarımızla, müezzinlerimizle ezanlarla, zikirlerle, dualarla Ayasofya’da milletimize yakışır bir açılış yaptık. Ziyaretler de milletimize yakışır bir şekilde devam ediyor. Rabbim hayırlara vesile kılsın” ifadelerini kullandı.

“Cenab-ı Hak, bu salgın hastalıktan tüm insanlığı kurtarsın”

Başkan Erbaş, bu yıl bayramın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle geçmiş yıllardaki bayramlardan farklı idrak edildiğini hatırlattı.

Bayramın, salgın nedeniyle tedbirler çerçevesinde kutlandığını belirten Başkan Erbaş, “Cenab-ı Hak’tan bu salgın hastalıktan tüm insanlığı kurtarmasını diliyorum. Bundan sonraki bayramlarda büyüklerimizle kucaklaşarak, onların ellerini öperek bayramlar yapmayı Rabbimizden niyaz ediyoruz. Bu bir imtihandır. Bu imtihanı tedbirlere riayet ederek, tevekkül ve duaya sarılarak geçireceğiz inşallah. Bütün kardeşlerimizin, milletimizin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum. Sağlık ve afiyet içerisinde nice bayramlar diliyorum” diye konuştu.

Başkan Erbaş, açıklamasının ardından ilçeden ayrıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.