Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Dijital Pazarlama Sektörü 2023 Yılında Video İçerikleriyle Büyüdü

Dijital Pazarlama Sektörü 2023 Yılında Video İçerikleriyle Büyüdü
26 Ocak 2024 01:47
120

HABERMAX. Gösterdiği büyüme hızı ve değişen trendleriyle markaların yoğun ilgi gösterdiği dijital pazarlama sektörü, 2023 yılında da önemli bir büyüme kaydetti. Geçtiğimiz yıl video içeriklerinin ve yapay zeka kullanımının yükselişe geçtiğini söyleyen MooF Digital Agency Ceo’su Yasin Kaplan, Youtube Shorts, İnstagram Reels ve TikTok gibi platformlarında izlenme ve tıklanma oranlarının olumlu yönde etkilendiğine dikkat çekti. 2023 yılında Sabiha Gökçen Havaalanı, Biruni Üniversitesi, Fatih Kalem, Katılım Emeklilik, Play Doh, Nike, GS Spor gibi markaları arasına eklediklerini belirten Kaplan, ajans olarak 2024 yılında global pazarda yüzde 60 büyüme hedeflediklerini açıkladı.


Ülkemizde yaşanan talihsiz deprem ve seçim gündemi 2023 yılının ilk yarısına damga vurdu. Deprem, sektörü durağanlaştırsa da siyasi gündem yeniden hareketlenmesine neden oldu. Sonuç itibariyle dijital pazarlama sektörü 2023 yılında da her sektörün ilgi odağı olurken büyümesini de katlayarak devam ettirdi.

2023 yılında en çok TikTok reklamları, Youtube ve Instagram Reels mecralarında ciddi reklam bütçesi harcandığını söyleyen MooF Digital Ageny Ceo’su Yasin Kaplan, “Video içerikler, dijital reklamların öncü türü haline geldi ve dikey videoların en çok tüketilen içerikler arasında yer aldı. 2023’ün yapay zeka yılı olarak nitelendirilmesiyle birlikte, yapay zeka tabanlı hizmetlerin reklam panellerindeki etkisi arttı. Bu süreçte markalar yapay zekânın sunduğu kolaylık ve yardımıyla video içeriklerine yöneldiler. En çok video platformlarında etkileşim oranlarının arttığını gözlemliyoruz. 2024’te yapay zeka, dijital pazarlama ve reklam kreatif çalışmalarındaki rolünü daha da güçlendirecek. Sektördeki bu yenilikler markaların bütçelerini daha etkili bir şekilde yönetmelerine olanak tanıdı” dedi.

MooF Digital Agency olarak 2023 yılında önemli iş birliklerine imza attıklarını belirten Kaplan, “Sabiha Gökçen, Biruni Üniversitesi, Fatih Kalem, Katılım Emeklilik, Play Doh, Nike, GS Spor gibi markalarla birlikte değer katacak önemli çalışmalarda bulunduk. 2024 yılı içerisinde global pazar payımızı yüzde 60’a ulaştırmayı hedefliyoruz. Bünyemize kattığımız markalarla birlikte müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutarak istihdam sayımızı artırmayı hedefliyoruz. Sektörümüzün başlıca sorunu, istihdam. Bu konuda ürettiğimiz çeşitli projelerle bu soruna çözüm sunarak bu zamana kadar 1000’in üzerinde kişiye sektörde istihdam imkanı sağladık. Ajans olarak 2024’te de sektörde öncülüğümüzü sürdürme ve markaların hedef kitlesine daha etkili bir şekilde ulaşmalarına yardımcı olma kararlılığımızı sürdüreceğiz” açıklamasında bulundu.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.