Dolar 32,7525
Euro 35,0851
Altın 2.450,67
BİST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Açık
İstanbul
30°C
Açık
Pts 32°C
Sal 30°C
Çar 29°C
Per 29°C

DEVA Partisi Sözcüsü Şahin: “Vergi paketinin yasa teklifi haline gelmeden kamuoyuna servis edilmiş olması oldukça manidardır”

DEVA Partisi Sözcüsü Şahin: “Vergi paketinin yasa teklifi haline gelmeden kamuoyuna servis edilmiş olması oldukça manidardır”
28 Haziran 2024 00:37
81

HABERMAX. DEVA Partisi Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Av. İdris Şahin, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Şahin konuşmasında vergi paketinin yasa teklifi, engelli vatandaşların ÖTV’siz araç alma hakkının kaldırılması iddiası, DEVA Partisi Eylem Planlarında bulunan öneriler, Meclis Başkanı Kurtulmuş’un odasında çekilen fotoğraf ve A Milli Futbol Milli Takımımızın EURO 2024’deki başarısı gibi konulara değindi.

“Vergi paketi iltizam usulüne benzer bir anlayışla hazırlanmıştır”

DEVA Partisi Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Şahin TBMM’deki konuşmasına, vergi paketi hakkındaki açıklamaları ile başladı. Şahin, “Vergi paketi iltizam usulüne benzer bir anlayışla hazırlanmıştır.” dedi.

Şahin, “Vergi paketinin yasa teklifi haline gelmeden kamuoyuna bu denli erken şekilde servis edilmiş olması da oldukça manidardır. Vergi paketi iltizam usulüne benzer bir anlayışla hazırlanmıştır. Örneğin; Asgari gelir ve kurumlar vergisi. Söz konusu vergi paketi işlem maliyetlerini ve mükellefler üzerindeki işlem yüklerini artıracak unsurlar içermektedir. Bazı düzenlemelerin dar ve orta gelirlilerin yükü azaltmak yerine artıracağı yönünde güçlü bir kanaat oluşmuş durumdadır. Bu kanaatin bir kısmı gerçeği yansıtırken bir kısmı da paketin muğlaklığından kaynaklanmaktadır. Örneğin; Bahşiş alanlar, moto-kuryeler, engelliler, çiftçiler, esnaflar gibi kesimlerle ilgili düzenlemeler.” ifadelerini kullandı.

“İktidarınızdan özel vatandaşlarımıza yeni engeller değil; daha adil, daha güzel ve daha ferah bir ortamda yaşamaları için gerekli düzeni bekliyoruz”

Engelli vatandaşların ÖTV’siz araç alma hakkının kaldırılmasına değinen Şahin,

“Hatalarınızın üstüne bir hata daha koyuyorsunuz. Engelli durumdaki özel vatandaşlarımızın almış oldukları araçların kullanım yıllarını 5 yıldan 10 yıla çıkartıyorsunuz. Bu yetmez gibi birde engelli bireylerin ailelerine vefatından sonra ÖTV tutarını ödemelerini dayatıyorsunuz. Biz iktidarınızdan engelli durumdaki özel vatandaşlarımıza yeni engeller değil, onların daha adil, daha güzel ve daha ferah bir ortamda yaşamaları için gerekli bir düzen oluşturmanızı bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Piyasayı hareketlendirmek ve üretim ile istihdamı artırmak istiyorsanız DEVA Partisine kulak verin”

“Halihazırda enflasyon canavarıyla boğuşan ekonomi ortada. Zaten sizde hesabın içinden çıkamadığınız için vergi üstüne vergi salıyorsunuz. Bu vergi paketi baş edemediğiniz enflasyonu da artıracak düzenlemeler içermektedir.” diyen Şahin,

“Kira stopajı, KDV istisnalarının kaldırılması ve KDV alınması (gübre ve yem gibi) bu düzenlemelerin yatırım ortamını olumsuz yönde etkileyeceği de aşikar. Ayrıca Yurtdışı çıkış harcında olduğu gibi(10 katı artış) fahiş artışlar söz konusu. Yine bu vergi paketi basılı kitap ve süreli yayınların teslimindeki KDV istisnasının kaldırılması gibi kamu vicdanını yaralayacak düzenlemeleri de ihtiva etmektedir. Pakette ne yok derseniz;

-Son dönemlerde ciddi biçimde artan kârların vergilendirilmesine ilişkin bir adım yok!

-Çok az sayıda şirketin milyarları aşan vergileri uzlaşma yoluyla sıfırlanırken “sinekten yağ çıkarma” kabilinden düzenlemelerin kamuoyunda kabul görmesi mümkün değildir.

-Pakette rantların vergilendirilmesine ilişkin bir adım yok.

-Servet dağılımındaki bozukluğu gidermeye yönelik bir adım yok.

-Gelir dağılımını düzeltmeye yönelik bir adım yok.

İsrafı ve yolsuzlukları gerçek anlamda önlemeden, şeffaflığı tam sağlamadan getirilecek geniş kesimleri ilgilendiren vergi düzenlemelerinin kamuoyunda kabul görmesi mümkün değildir. Hukuk, adalet, ülkenin yönetim sistemi ve kamu yönetimi alanlarındaki köklü sorunlar giderilmeden, ekonomik model anlayışı değişmeden, kamudaki kara delikler ortadan kaldırılmadan sadece günü kurtarmaya yönelik vergi tedbirleriyle yol almak imkansızdır. Vergi salmak suretiyle enflasyonla mücadele edilmez Piyasayı hareketlendirmek ve üretim ile istihdamı artırmak istiyorsanız gelin DEVA Partisine kulak verin. Eylem Planlarımıza bir göz atın.” şeklinde konuştu.

“Ekonomideki güzel günlerin mimarı Ali Babacan ve arkadaşları olarak yanlışlarınızı görüyor, bu işin doğrusunu bildiğimizi söyleyerek istifade etmenizi öneriyoruz”

“Vergi Sistemine dair düzenlemeler malî disiplinin ve istikrarın olmazsa olmazıdır. Bunları yapabilmenin yolu ise 3 K‘dan geçmektedir.” diyen Şahin, madde madde açıklamalarda bulundu:

“-Kural bazlı bir yönetim anlayışı,

-Güçlü Devlet Kurumları’nın varlığı,

-Ehliyetli, liyakatli Kadrolar,

İktidarınızın övündüğünüz geçmiş yıllarındaki ekonomideki güzel günlerin mimarı Sayın Ali Babacan ve arkadaşlarının kurmuş olduğu DEVA Partisi olarak iktidarınıza sesleniyoruz. Yanlışlarınız bunlar ve bu işin doğrusu da bu diyoruz. İstifade etmenizi ve bu doğrultuda politika üretmenizi iktidarınızın olumsuzluklarının yükünü çeken milletimiz adına sizlerden istiyoruz.”

“Parlamentonun onuruna daha fazla zarar vermeyin”

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, “Kurumlarımıza yakışmayacak bir görüntü” diyerek, elinde bulundurduğu bir fotoğrafı basın mensuplarına gösterdi.

Şahin, AK Parti lideri Erdoğan’ın TBMM’deki Grup Toplantısı sonrası Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un odasında çekilen ve basına servis edilen görüntüyü eleştirerek şu idadeleri kullandı:

“Bu görüntü kurumların ne hale getirildiğinin en net göstergesidir. Sayın Kurtulmuş bir partinin veyahut Cumhur İttifakı’nın desteğiyle TBMM Başkanı seçilmiş olabilir. Ancak seçildiği andan itibaren Parlamentonun onurunu en fazla korumakla yükümlü kişidir. Sayın Kurtulmuş acaba bu görüntülerle Parlamentonun saygınlığının zedelendiğinin farkında mı? Bizim kendisine tavsiyemiz şudur: Lütfen bu görüntülere kendinizi de Parlamentoyu da düşürmeyin. Bu Parlamentonun onurunu korumanın hepimizin önceliği olduğunu unutmayın. Sayın Erdoğan ‘Mekanın sahibi benim’ görüntüsü veriyor, doğru. Ancak bu görüntüleri servis etmenin, TBMM makamını küçültmenin kime ne faydası var? Lütfen bu tür görüntülerden kaçının ve Parlamentonun onuruna daha fazla zarar vermeyin.”

İşte O Görüntü:

“Milli formanın hakkını vereceklerine olan inancımız tamdır”

Son olarak A Milli Futbol Milli Takımımızın EURO 2024 kapsamında dün oynadığı Çekya karşılaşmasını değerlendiren Şahin, “Dün Avrupa Futbol Şampiyonası’nda son 16’ya kalarak bizi gururlandıran A Milli Futbol Takımımıza da sonsuz teşekkür ediyorum. Her maç sonrası Milli Takımımızı ayrıştırma noktasına getirenlere karşı dün alınan galibiyet; 85 milyonun bir ve beraber, ay-yıldızlı bayrak altında mücadele eden her bir ferdinin birer kahraman olduğunu gösterdi. Ben umuyor ve inanıyorum ki o formayı giyen, o teri akıtan her bir sporcumuz bizler için kıymetli. 85 milyon olarak onların başarıları ile gurur duyuyoruz ve neticesi ne olursa olsun sonuna kadar milli formanın hakkını vereceklerine olan inancımız tamdır. Önümüzdeki Avusturya maçı karşısında da arzu ettiğimiz neticeyi alacaklarına yürekten inanıyoruz. Onları yürekten kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

 

 

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.