Dolar 32,6572
Euro 35,1029
Altın 2.449,38
BİST 10.343,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
32°C
Parçalı Bulutlu
Çar 29°C
Per 28°C
Cum 29°C
Cts 31°C

DEVA Partisi Sözcüsü Şahin: “Görevini kötüye kullanan polis memurlarına soruşturma açıldı mı?”

DEVA Partisi Sözcüsü Şahin: “Görevini kötüye kullanan polis memurlarına soruşturma açıldı mı?”
29 Haziran 2024 23:02
80

HABERMAX. DEVA Partisi Sözcüsü, Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Av. İdris Şahin, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan caddesinde bulunan yerleşkesinde polis memurları tarafından, bir vatandaş ve avukatlarına cebir ve şiddet uygulanarak, darp edildiği iddialarını İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya sordu.

27.06.2024 tarihinde saat 00.30 sıralarında İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan caddesinde bulunan yerleşkesinde Av. Bahtiyar Kandeğer ve Av. Şehnaz Altunkaya’ nın, polis memurlarınca bir müvekkillerinin darp edildiği, diğer bir müvekkilleriyle de görüştürülmedikleri, görüşme taleplerini yinelediklerinde ise avukatlara da cebir ve şiddet uygulayarak darp ettikleri, kadın avukatın telefonuna ve cüzdanında bulunan parasına el koyulduğu iddia edildi.

DEVA Partisi Sözcüsü, Genel Başkan Yardımcısı Şahin verdiği soru önergesiyle konuyu İçişleri Bakanlığı’na sorararak, “Yukarıda belirtilen iddialara ilişkin şikayetlerinin Cumhuriyet savcılığına iletilmediği gibi ciddi isnatlarla hukuk dışı uygulamalara maruz bırakıldıkları ileri sürülmektedir. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde bundan önceki aşamalarda da avukatlara ve gözaltında bulunan şüphelilere fiziki müdahalelerde bulunulduğu ve gözaltındaki vatandaşların darp edildiği iddiaları bulunmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Şahin, İçişleri Bakanlığı’na şu soruları yöneltti:

-Söz konusu hukuk dışı olayda görevini kötüye kullanan polis memurları tespit edilmek ve olayı aydınlatmak adına bu iddialar ile ilgili olarak soruşturma açıldı mı?

-Soruşturma açıldı ise hangi aşamadadır?

-Kamuoyunda bundan önce de İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi’nde bulunan yerleşkesinde gözaltı işlemleri sırasında şüphelilere yönelik fiziki şiddet uygulandığı iddiaları yer almıştı. Bu iddialara ilişkin açılmış bir soruşturma var mıdır? Var ise bu doğrultuda yapılan işlemler nelerdir?

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.