Dolar 32,4660
Euro 34,8980
Altın 2.430,22
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 19°C

Deva Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İdris Şahin Vatandaşlarla Karşı Karşıya Geldi

Deva Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İdris Şahin Vatandaşlarla Karşı Karşıya Geldi
13 Mart 2024 12:39 | Son Güncellenme: 13 Mart 2024 20:57
209

HABERMAX. Deva Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Avukat İdris Şahin, seçim çalışmaları kapsamında ilçeleri dolaşarak partisinin vizyonunu ve hedeflerini vatandaşlara anlatmaya devam ediyor. Ancak, ziyaretlerinde sıklıkla vatandaşların eleştirileri ve sert sorularıyla karşılaşıyor. Son olarak Madenler Meydanı’nda düzenlenen seçim çadırı etkinliğinde Şahin, emekli bir astsubayın kendisine yönelttiği sert sorularla karşı karşıya geldi.

**Vatandaşın Sorusu ve Şahin’in Cevabı**

Madenler Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlik sırasında bir emekli astsubay, Şahin’e, “Siz neredeyse 18 yıl boyunca AK Parti ile birlikteydiniz. O zamanlar AK Parti iyi miydi, şimdi mi kötü?” şeklinde sert bir soru yöneltti. Bu soru karşısında Şahin, AK Parti ile yola çıktıklarında hukuk, adalet, insan hakları ve sürdürülebilir kalkınma gibi değerleri önemsediklerini belirtti. Ancak, zaman içinde AK Parti’nin geldiği noktada bu değerlerden uzaklaştığını ifade etti.

Şahin, AK Parti’nin başlangıçtaki hedeflerinden uzaklaşarak devletin laik düzenine zarar verdiğini ve toplumu kutuplara böldüğünü savundu. Ayrıca, AK Parti döneminde yaşanan yolsuzluk ve adaletsizliklere dikkat çekti ve bu durumun milletin çektiği çilenin artmasına neden olduğunu vurguladı.

**Şahin’in Açıklamaları ve Seçim Stratejisi**

İdris Şahin’in bu açıklamaları, Deva Partisi’nin seçim stratejisi ve Şahin’in vatandaşlarla olan iletişimi açısından önem taşıyor. Şahin, seçim kampanyası boyunca halkın içinden gelen soruları cesurca yanıtlarken, partisinin vaatlerini ve hedeflerini net bir şekilde ortaya koymaya çalışıyor.

Deva Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak İdris Şahin, halkın beklentilerine ve endişelerine kulak vererek, adil, şeffaf ve etkili bir yönetim vaat ediyor. Ancak, bu doğrultuda seçim sürecinde karşılaştığı zorluklar ve vatandaşların eleştirileri, Şahin’in ve partisinin nasıl bir strateji izleyeceği konusunda dikkat çekiyor.

**Deva Partisi’nin Vizyonu ve İdris Şahin’in Liderliği**

Deva Partisi, kurulduğu günden itibaren adalet, demokrasi ve hukukun üstünlüğü gibi temel değerleri ön plana çıkaran bir politika izliyor. İdris Şahin de bu doğrultuda partisinin vizyonunu ve hedeflerini halka aktarmak için yoğun çaba gösteriyor.

Ancak, seçim sürecinde karşılaştığı sert sorular ve eleştiriler, Şahin’in ve Deva Partisi’nin halk nezdinde nasıl bir algı oluşturduğunu ve seçimlerdeki performansını etkileyebilir. Bu nedenle, Şahin’in ve partisinin seçim kampanyası boyunca vatandaşlarla olan etkileşimi ve iletişimi büyük önem taşıyor.

**Sonuç**

İdris Şahin’in Madenler Meydanı’nda yaşadığı bu olay, seçim atmosferinin sıcaklığını ve partilerin vatandaşlarla olan ilişkisini gözler önüne seriyor. Şahin’in ve Deva Partisi’nin seçim sürecindeki performansı, İstanbul’da yaşayanların geleceği ve beklentileri açısından büyük önem taşıyor. Bu nedenle, seçimlerin sonuçları merakla bekleniyor ve adayların vaatlerini gerçekleştirebilme kabiliyetleri üzerinde büyük bir odaklanma var.

Vatandaş, “Sizler neredeyse 18 yıl boyunca AK Parti ile birlikteydiniz. O zamanlar AK Parti iyi miydi, şimdi mi kötü?” diye sordu.

Şahin, vatandaşın sorusuna şu şekilde cevap verdi: “Evet, bunlar doğru. Bunlar 2002’de yola çıkarken hukuk diyordu, adalet diyordu, insan hakları diyordu, sürdürülebilir kalkınma diyordu. Köylünün sofrasında bağdaş kurup tarhana çorbasını içiyordu. Ben bir yüzükle yola çıktım diyordu. Şimdi geldikleri yerden gittiklerinde bakalım o şehirlere gittiklerinde bir görün bakalım o şehirlerin, statlarına neyle sayın Cumhurbaşkanı’nın helikopteri inmeden üç tane helikopter iniyor sahaya. Arkasında binlerce korumayla, senin benim vergilerimizle beslediğimiz O evlatlar, kendisini korumaya çalışıyor dedi.

Şahin, Bizler 2002’de huzur getirme amaçlı gelmiştik. Şimdi o partinin o kadar neşteri vurduktan sonra 20 yıl sonra gelip bu halka yeniden insan haklarından, adaletten bahsediyorsa, bu insan haklarından adaletten bahsetmesine, bu devletin laik düzenine sahip çıkmasına ihtiyaç var.”

Şahin, konuşmasını sürdürerek şunları ekledi: Ak Parti kurulduğunda ilk yola “Çıktığında bir tane münferit yolsuzluk hadisesi vardı. İSKİ’de Ergün Göknel hadisesi. Bugün kolektif hale gelmiş yolsuzluklar diyen Şahin  O gün fakir fukaranın sofrasında oturup tarhana çorbası içenler, bugün lüks kulelerinde bu milleti maraba yerine koyuyorlar. Emeklisini maraba yerine koyuyorlar, üniversite öğrencisini maraba yerine koyuyorlar. İdris Şahin vatandaşa. Bak şu kuyruğu görüyorsun değil mi? diye sordu vatandaş Evet görüyorum, döner ekmek. Eğer bu ülkede hakkıyla memuruna, işçisine, esnafına bu milletin helalinden topladığı vergileri dağıtsaydı, üç beş etrafındaki zengine, kur korumalı da mevzuatta bulunmasaydı ve faizle parası bulunana dağıtmasaydı bu paraları millete dağıtsaydı, bugün ekmek döner kuyruğunda bu millet bu kadar çile çeker mi? İşte onun için Ak Partiden ayrıldık. Bu arkadaşlar 17-25 aralık’tan sonra yapmış oldukları yanlışlıkları gidip yargı önünde hesap vermiş olsalardı, bağımsız yargıda aklanıp gelmiş olsalardı, biz yine derdik ki onlara canımız kurban, hiç sıkıntı yok. Bizim şahsıyla bir problemimiz yok kimsenin.’ Bizim sistemsel bir problemimiz var. Bu sistem, tek yönetim idaresi 85 milyonu yönetemiyor. Yasama, yürütme ve yargı erkleri birbirinden ayrı olmalı. Tamam, bugün talan edilen ülkenin kaynakları sadece belirli bir kesime aktaran değil, 85 milyona aktaran bir anlayış olsun diye biz mücadele ediyoruz. Ve bugün sadece oraya söylemiyoruz yanlışı kim yaparsa ona söylüyoruz. Helalinden yapacak. Biraz önce siz dinlemediniz her halde. Onların yanlışını örnek alan CHP değil, babam’ da yapsa yanlıştır diyoruz. İki yanlıştan bir doğru çıkmaz.” şeklinde konuştu.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.