Dolar 32,4118
Euro 34,7934
Altın 2.400,09
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

DEVA Partili Yeneroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Filistin Açıklamasını Değerlendirdi: “Sözlerden Öte Adımlar Atılmalı”

DEVA Partili Yeneroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Filistin Açıklamasını Değerlendirdi: “Sözlerden Öte Adımlar Atılmalı”
19 Kasım 2023 23:06 | Son Güncellenme: 19 Kasım 2023 23:08
153

HABERMAX.DEVA Partisi Milletvekili Mustafa Yeneroğlu twitter‘da yaptığı yazılı açıklamasında şöyle dedi.  Bugün Almanya Şansölyesi Scholz’la birlikte düzenlenen basın toplantısında Almanya’nın ve diğer batılı ülkelerin hükümetlerinin çifte standardını eleştiren, mazlum Filistin halkının maruz olduğu korkunç katliamları açıkça dile getiren ve yaşanan vahşetin gözardı edildiğini vurgulayarak ülkemizin duruşunu ortaya koyan Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ı tebrik ediyorum.

Hakkı söylemek elbette takdir edilmesi gereken bir tutumdur fakat Türkiye gibi bir ülkenin Cumhurbaşkanı’nın sorumluluğu hakkı söylemekten çok daha fazlası olmalıdır. Sayın Erdoğan ekonomisi güçlü, toplumsal barışını tesis etmiş ve kendi vatandaşının hakkını ve hukukunu gözeten, adil ve demokratik bir ülkenin lideri olarak bu sözleri söylemiş olsaydı, yaratacağı etki iç siyasetin ötesine geçip mazlum Filistin halkı için bir sonuç doğurabilirdi. Bir ülkenin liderinin ağırlığı söylediği cesur sözlerden değil, yaptırım gücü ve uluslararası saygınlığından gelir.

Bugün Türkiye maalesef derin ekonomik sıkıntılar, korkunç adaletsizlikler ve anayasal krizlerle boğuşan zor durumda bir ülke konumundadır. Ve bu sebeplerle ne yazık ki Sayın Cumhurbaşkanı’nın sözlerinin muhatapları üzerinde hiç bir ağırlığı yoktur. Keşke Sayın Cumhurbaşkanı’nın sözlerinin muhataplarının üzerinde etki edebilecek bir ağırlığı olsaydı da Filistin’de yaşanan katliamları durdurabilseydik, barış için etkili bir siyaset geliştirebilseydik.

Sayın Erdoğan‘ın Filistin konusunda haktan ve adaletten yana tutumunu, kendi ülkesinde de ortaya koyar ve Türkiye kendi vatandaşlarının en temel haklarına saygı gösteren bir hukuk devleti olma yoluna girerse, işte o zaman Cumhurbaşkanı‘nın sözleri gelecekte uluslararası camiada çok daha etkili olur. Ve ancak o zaman Filistin ve diğer tüm mazlum coğrafyalar için doğru sözlerden öte bir şeyler de yapabilmiş oluruz.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.