Dolar 34,2867
Euro 37,2083
Altın 2.979,97
BİST 9.054,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 20°C

DEVA Partili Şahin’den ilk dört madde çıkışı: İktidar Anayasa’nın ilk dört maddesinin ruhunu ve içeriğini boşalttı

DEVA Partili Şahin’den ilk dört madde çıkışı: İktidar Anayasa’nın ilk dört maddesinin ruhunu ve içeriğini boşalttı
16 Ekim 2024 22:19
102

HABERMAX. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü İdris Şahin, Anayasa’nın ilk dört maddesiyle ilgili tartışmalara ilişkin, hükümete yüklendi. Şahin, “Anayasa’nın ilk dört maddesinin ruhu ve içeriği boşaltılıyor. Sadece söze takılı kalmamak lazım.” dedi.

Flash Haber TV’de Fatih Ertürk’ün sunduğu “Başkentte Gündem” programına katılan Şahin, Anayasa’nın ilk dört maddesinin fiiliyatta bitirildiğini ve uygulanmadığını vurguladı.

“Türkiye hakkıyla Cumhuriyet şekliyle yönetiliyor mu?”

Türkiye’nin adım adım tek adam idaresine gittiğini dile getiren Şahin, “Anayasa’nın ilk dört maddesi ile alakalı en ufak bir problemi olmayan siyasi partinin sözcüsü olarak söylüyorum. Peki sözde bu maddelerde bir problem yok da özünde bu maddeler uygulanabiliyor mu? Şu anda Türkiye Cumhuriyeti hakkıyla bir cumhuriyet şekliyle yönetilebiliyor mu? Adım adım tek adama doğru gidiyor; hepimiz uygulamada görüyoruz. Anayasa’nın birinci maddesi…” dedi.

“Allah aşkına söyleyin demokrasiden eser var mı?”

“İkinci maddede ne diyor? Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Allah aşkına söyleyin, şu anda demokrasiden eser var mı? Bir tek sandık önümüzden alınmadı. Bunun haricinde demokrasinin tüm unsurları işlevsel olarak yok edilmeye çalışılıyor.

“Laikliğin ruhuna uygun bir yönetim yok”

“Laiklik kurumu… Bir tarafta tarikatlar, cemaatleri istediğin kadar destekle, öbür tarafta vakıf cemaatlerine baktığın zaman, farklı kesimlere eşit muamele yapma… Laikliğin ruhunu uygun bir yönetim şu an itibariyle yok! Birileri kollanırken diğerlerine üvey evlat muamelesi yapılıyor. ‘Ama Rum, ama Ermeni’ derken zihin dünyalarında oraya nasıl baktıkları ortaya çıkıyor. Bugün, Ermeni derken Daron Acemoğlu’nun başarısıyla millet olarak gurur duyduk; o yüzden etnisiteye bakmadan başarılarımızla övünmemiz lazım. Bu laiklik kavramının da ne ifade ettiğini çok iyi anlamamız lazım. Aziz Sancar, Daren Acemoğlu ile gurur duyuyorsak, biri Mardin’den çıkmış diğeri farklı kültürden gelen Türk vatandaşlarıyla övünüyorsak laiklik kavramının ne kadar kıymetli olduğunu görmemiz lazım.”

“Bizim çocukluğumuzdaki fırsat eşitliği son 20 yılda var mı?”

“Sosyal devlet diyoruz, Allah aşkına söyleyin… Sizi çocukluğunuzla benim çocukluğumdaki devletin bize verdiği fırsat eşitliği son 20 yıldaki uygulamalarda var mı? AK Partili ve yandaşlar alabildiğince zenginleşiyor, toplumun yüzde 3’lük, 5’lik kesimi müthiş bir refah seviyesinde; geri kalan devletin imkanlarından eşit olarak yararlanamıyor.

“Bu ülkedeki hukuk katliamlarını hepimiz görüyoruz”

“Demokratik, laik, sosyal hukuk devleti diyoruz… Hukuk devleti namı adı altında son 10 yıldır bu ülkedeki hukuk katliamlarını hep birlikte görüyoruz. Bu ülkede hukukun üstünlüğünü savunacağız diye anayasa değişikliğini yapanlar, ‘üstünlerin hukuku değil hukukun üstünlüğü’ diyerek yola çıkanların bugün her türlü hukuk ihlalini gerçekleştirdiğini görüyoruz. Dolayısıyla Anayasa’nın ilk dört maddesinin ruhu ve içeriği boşaltılıyor. Sadece söze takılı kalmamak lazım.”

Paylaşın:
Habermax'ta Tarafsız ve Şeffaf Habercilik Habermax olarak, habercilik anlayışımızın temelinde objektiflik, tarafsızlık ve şeffaflık yer alıyor. İnternet sitemizde, hakaret içermediği sürece her görüşe saygı göstererek, farklı bakış açılarına yer vermeye özen gösteriyoruz. Siyasi haberlerde sağ-sol ayrımı yapmaksızın, toplumun her kesimine hitap eden ve doğru bilgilendirmeyi amaçlayan içerikler sunuyoruz. Güncel ve doğru habere ulaşmanın önemine inanan Habermax, okuyucularının güvenini kazanmayı ve korumayı hedeflemektedir. Siz de güvenilir ve tarafsız haberlere ulaşmak için bizi takip etmeye devam edin.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.