Dolar 34,2435
Euro 37,0999
Altın 3.007,29
BİST 8.654,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 19°C
Cts 20°C

DEVA Partili Milletvekilleri Adliye önünde: “Sağlık Bakanı kahraman ilan edilemez”

DEVA Partili Milletvekilleri Adliye önünde: “Sağlık Bakanı kahraman ilan edilemez”
21 Ekim 2024 22:13
49

HABERMAX. DEVA Partisi İstanbul Milletvekilleri Elif Esen, Evrim Rızvanoğlu, Cem Avşar ve İstanbul İl Başkanı Ali Hakan Ağaoğlu adalet arayan ailelerle birlikte Çağlayan Adliyesi önünde toplanarak, kamuoyunda “Yenidoğan Çetesi” olarak bilinen organize suç örgütü ve olaydaki bakanlık ihmalleri hakkında açıklamalarda bulundu.

VA Partisi İstanbul İl Başkanlığı’nın ailelere avukatlık danışmanlık desteği vereceğini belirtti. 

“Sağlık Bakanı kahraman olmaya çalışıyor, ama ihmali ortada”

Basın açıklamasında, Sağlık Bakanı’nın bu skandaldaki sorumluluğunu gizleyip kendisini kahraman ilan etme çabasına karşı sert tepki gösterildi. Esen ve Rızvanoğlu, yaşanan bebek ölümlerinin ve sağlık sistemindeki çürümüşlüğün üstünün örtülmesine izin verilmeyeceğini vurguladılar.

“Sayın adalet bakanımıza da bu organize bebek katliamının ucu nereye dayanırsa dayansın sahip çıkması çağrımızı yineliyoruz; Sağlık Bakanı’nın kendini KAHRAMAN ilan etmesine göz yummayın” diyen Esen, CİMER başvurusuyla çete çökerttik açıklaması yapan Bakan Memişoğlu’na yüklendi. “İl Müdürü iken kendisine her ay gelmesi zorunlu olan yenidoğan yatış ve SGK ödeme tablolarını takip etseydi çete yıllar önce çökebilirdi.” dedi.

Rızvanoğlu ise “Bu çürümüşlüğü ülkemizden atmak, bizim boynumuzun borcu. Bunu da örtbas edemeyeceksiniz. İzin vermeyeceğiz. Her bir çete üyesinin ve sırtını yasladığı her bir kişi ve kurumun ortaya çıkarılması için adalet arayışımız devam edecektir” diyerek süreci takip edeceklerinin sinyalini verdi.

“Sağlıkta şiddet artabilir, önlem alınsın”

Adaletin en kısa sürede tecelli etmesi için yapılan çağrıda, suçsuz sağlık çalışanlarının süreçten olumsuz etkilenmemesi ve sağlıkta şiddetin artmaması için de çaba gerekeceği vurgulandı. Ömrünü yeni doğan ve anne sağlığına adamış ebelerden bir mesaj okundu, mesajda “Bizlerin bunca yıllık çabalarını heba eden ihmalkarlara, katillere ve işbirlikçilerine lanet olsun! Adalet istiyoruz!” cümleleri dikkat çekti.

“Çete üyeleri ve sorumluları en ağır şekilde cezalandırılmalı”

Yenidoğan bebeklerin hayatını kaybetmesine neden olan ihmaller zinciri ve sistematik yolsuzluklar, basın açıklamasında büyük bir üzüntüyle dile getirildi. Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, yaşanan bu skandalın sağlık sisteminin çökmekte olduğunu gösterdiğini belirterek, bu çete üyelerinin ve sorumlularının en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini ifade etti ve “Bir an önce çürümüş bu sistemin ortadan kalkması için kural ve kurumların yeniden dizayn edilmesi ve yeniden sistemin düzenlenmesi gerekir” dedi.

Hukuki Danışmanlık Sözü

Esen, Rızvanoğlu ve Avşar adliye önünde bir araya gelen vatandaşlarla birlikte “Adalet İstiyoruz!” pankartı altında toplandı. Katılımcılar, hastane skandallarına ve bebek ölümlerine karşı güçlü bir şekilde adalet taleplerini dile getirdiler. Vekil Evrim Rızvanoğlu ise İstanbul İl Başkanlığı’nın avukatları aracılığıyla hukuki danışmanlık desteği verileceğini belirtti.

Paylaşın:
Habermax'ta Tarafsız ve Şeffaf Habercilik Habermax olarak, habercilik anlayışımızın temelinde objektiflik, tarafsızlık ve şeffaflık yer alıyor. İnternet sitemizde, hakaret içermediği sürece her görüşe saygı göstererek, farklı bakış açılarına yer vermeye özen gösteriyoruz. Siyasi haberlerde sağ-sol ayrımı yapmaksızın, toplumun her kesimine hitap eden ve doğru bilgilendirmeyi amaçlayan içerikler sunuyoruz. Güncel ve doğru habere ulaşmanın önemine inanan Habermax, okuyucularının güvenini kazanmayı ve korumayı hedeflemektedir. Siz de güvenilir ve tarafsız haberlere ulaşmak için bizi takip etmeye devam edin.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.