Dolar 32,3632
Euro 34,6871
Altın 2.392,25
BİST 10.163,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

DEVA PARTİLİ KAVAF, ASGARİ ENGELLİLİK ORANININ DÜŞÜRÜLÜP, AYLIKLARIN YÜKSELTİLMESİ İÇİN KANUN TEKLİFİ VERDİ

DEVA PARTİLİ KAVAF, ASGARİ ENGELLİLİK ORANININ DÜŞÜRÜLÜP, AYLIKLARIN YÜKSELTİLMESİ İÇİN KANUN TEKLİFİ VERDİ
13 Ağustos 2023 09:22
131

HABERMAX.DEVA Partili Milletvekili Selma Aliye Kavaf, 25 yaşın üzerinde olduğu için ölüm sigortasına bağlı olarak aylığı kesilen engelli erkek vatandaşların yeniden aylık alabilmeleri için gerekli olan asgari %60 engel şartının %40’a düşürülmesi ile bakıma muhtaç ve engelli vatandaşların aylıklarının her kademede artırılması için kanun teklifi verdi.

DEVA Partisi Manisa Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Selma Aliye Kavaf, engelli vatandaşların sorunlarını Meclis gündemine taşıdı.

‘Anayasamıza aykırı’

Asgari Yüzde 60 engellilik oranının altında kaldığı için ölüm sigortasına bağlı aylık haklarından faydalanamayan 25 yaşın üzerindeki erkek vatandaşların mağduriyetine dikkat çeken Kavaf, “Bu durum, Anayasamızın eşitlik ilkesini güvence altına alan 10. Maddesine aykırı” dedi.

Kavaf, TBMM’ye sunduğu kanun teklifinde, ölüm sigortasına bağlı olarak aylığı kesilen 25 yaşın üzerindeki erkek vatandaşların aylık alabilmeleri için gerekli olan asgari engel şartının %40’a düşürülmesini istedi.

Kavaf, TBMM’ye sunduğu diğer kanun teklifinde ise, 2022 Sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz Ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkındaki Kanun kapsamında hak sahibi olan yaşlıların 2348 TL, %40-%69 engellilik oranına sahip vatandaşların 1874 TL ve %70 ve üzeri engellilik oranına sahip vatandaşların 2811 TL aylık aldığını belirterek, yoksulluk ve açlık sınırlarının oldukça altında kalan bu aylıkların artırılmasını talep etti.

Kavaf, “Engelli vatandaşlarımızın düşük kalan maaşları temel ihtiyaçları dahi karşılayamayacak durumdadır.” ifadelerini kullandı.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.