Dolar 32,5247
Euro 34,8295
Altın 2.443,69
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C

DEVA Partili Karatutlu: “Siz bu sistemi düzeltemeyeceksiniz ve hep geriye gideceksiniz”

DEVA Partili Karatutlu: “Siz bu sistemi düzeltemeyeceksiniz ve hep geriye gideceksiniz”
21 Şubat 2024 19:21
78

HABERMAX. TBMM Genel Kurulu kürsüsünde söz alan DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu, ‘Sağlıkla ilgili bazı kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ hakkında görüşlerini paylaşırken, deprem bölgesi olan Kahramanmaraş ile ilgili sorunları da dile getirdi.

“Beyoğlu Mahallesi, AK Parti’nin kalesidir”

Türkoğlu’nun Beyoğlu Mahallesi’nde, TOKİ yapılmadığı için depremzedelerin yolu kapattığını söyleyen Karatutlu, ‘Türkoğlu’nda sıkıntı var, onları belirtmek isterim.’ dedi.

“Vatandaşın taleplerine, Çevre Şehircilik Müdürlüğü inşallah cevap verir ve depremzede mağduriyeti azaltılır”

‘Bir vatandaş aradı, evinin ağır hasarlı olduğunu söyledi fakat nedense daha sonra hafif hasarlıya çevrilmiş. Yanındaki aynı bloğun, yıkıldığını belirtti ve sütunlarda da çatlaklar olduğunu dolayısıyla rahatsız olduklarını belirtti.’ diyerek vatandaşın sorunlarını dile getiren İrfan Karatutlu, Çevre Şehircilik Müdürlüğü’nün vatandaşın sorunlarını karşılıksız bıraktığını söyledi.

“Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nin sağlık hizmelerinde sıkıntıları var”

Sözlerine, üniversite hastanesinin Kahramanmaraş’ta depremde çok büyük işlevler yaptığını belirterek başlayan Karatutlu, ”Dün yine üniversite hastanesindeydim. Gerçekten ayakta kalan en önemli binaydı fakat üniversite ve Sağlık Bakanlığı arasındaki iletişimsizlik nedeniyle, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nin sağlık hizmetlerinde sıkıntılar var. Sağlık Bakanlığında personel var, bina yok; üniversitede bina var, maalesef, personel eksikliği var. Geçmiş yıllarda biliyorsunuz, üniversitelere mecburi hizmet veriliyordu, özellikle yan dallarda; Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde deprem nedeniyle bu ayrım yapılmalı ve oraya da verilmeli diye düşünüyorum.” dedi.

“Kahramanmaraş’ta hangi hastaneye yatırım yapabilecekleri konusundaki tartışma 6 ay sürdü”

Yörük Selim Devlet Hastanesinden, koridorda alt alta üst üste poliklinik bekleyen insanların resmini göstererek sağlık hizmetlerinin yetersizliğine vurgu yapan İrfan Karatutlu, 2 özel hastane, 2 devlet hastanesinin Kahramanmaraş merkezli depremde yıkıldığını ifade edip Kahramanmaraş’ta bir yıldan beri hangi hastaneye yatırım yapabilecekleri konusunda ki tartışmanın 6 ay sürdüğünü söyledi.

“Kahramanmaraş sağlık hizmetleri yönünden Türkiye’nin en geri kalmış bölgelerinden biri hâline gelmiştir”

Karatutlu, 400 yataklı acil durum hastanesi yapımına, eylül ayında başlanıp şubat ayında bitmesi planlanan hastanenin en son alınıan bilgiye göre eylüle bile zor yetişeceğini aktardı.

“Bu yasada hukukçu ve mülki idareci kafası var”

33 yıldır farklı bölgelerde hekimlik yaptığını, bu hekimliği, hem idarecilik hem özel sektör, hem de devlet hastanesinde her türlü bölümlerde yaptığını belirten Karatutlu, ‘Size şunu söyleyebilirim ki bu 33 yılda ceza vererek hiçbir şekilde, hiçbir personele doğru düzgün iş yaptıramadık, bu anlayışla sağlık hizmetinin kalitesinin artırıldığını, hiçbir zaman görmedim. ‘Bu yasada hukukçu ve mülki idareci kafası var.’ diye konuştu.

“Sağlık çalışanlarının bir vicdanı, bir ruhu, adaletinin kendine mahsus bir yapılanması var”

Karatutlu, ‘Sağlık hizmetinin ruhunu anlamayan bir hekimin, bir sağlık personelinin nasıl çalıştığını bilmeyen, benim hayatım için söylüyorum, sadece: “Nasıl kravat taktın, nasıl mesaiye şu kadar geç geldin?” deyip tutanak tutan bir anlayış; bu anlayışın da getirdiği 4 maddede şöyle: “Şu kadar ceza vereceğim, bu kadar ceza vereceğim, şu kadar paranızı keseceğim, bu kadar paranızı keseceğim.” Otuz üç yıldır ben bunu hiçbir zaman ne idareci olarak personele yaptırabildim ama iyi niyetle, anlayışla, biz bu problemlerin her zaman önüne geçtik. Depremde de gördük, sağlık çalışanlarının bir vicdanı, bir ruhu, adaletinin kendine mahsus bir yapılanması var, birbirleriyle olan ilişkileri var; bu ruhu anlayamayan insanlar, maalesef, sağlık sistemine istediği kadar “Dönüşüm” desin, istediği kadar başka şeyler desin görüyorsunuz, son beş yılda hiçbir şekilde diyaloğa girilmemiştir.’diyerek sistemsel bir yapılanmanın gerekliliğini vurguladı.

“Ne hasta memnun ne çalışan memnun, dolayısıyla muhatap almadığınız hiçbir sistem işlemeyecektir”

Karatutlu, ‘Tabip odaları yeterli değildi, “şu ideoloji” “bu ideoloji” diye hep suçlandı, hekimler de oturdular adına “HEKİMSEN” dediler, adına “HEKİM-BİR-SEN” dediler, adına “TABİP-SEN” dediler, adına “Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası” dediler; sendikalaşıyorlar. Bunları muhatap almadığınız sürece, hizmeti vereni muhatap almadığınız sürece siz istediğiniz kadar atın nallarıyla, atın eyerleriyle uğraşın, ata istediğiniz kadar kırbaç vurun, siz bu sistemi düzeltemeyeceksiniz ve hep geriye gideceksiniz. Memnuniyet anketleri de zaten bunun göstergesidir; ne hasta memnun ne çalışan memnun. Dolayısıyla, oturup bu arkadaşları muhatap almadığınız hiçbir sistem işlemeyecektir.’ diye konuştu.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.