Dolar 34,2546
Euro 37,0521
Altın 3.027,94
BİST 8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 20°C
Cts 19°C

DEVA Partili Esen’den Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’a: “Sorumlu Bakan hakkında soruşturma açılacak mı?”

DEVA Partili Esen’den Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’a: “Sorumlu Bakan hakkında soruşturma açılacak mı?”
22 Ekim 2024 22:25
28

HABERMAX. DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Elif Esen, para karşılığı 12 bebeği ölüme götüren Yenidoğan Çetesi kapsamındaki ihmallere ilişkin, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Dönemin İl Müdürü’nün şu anki Sağlık Bakanı olduğuna dikkat çeken Esen, soruları sorumlu Bakan’a değil, Cumhurbaşkanı Yardımcısı’na ileterek şeffaf yanıtlar beklediklerini belirtti. 

Soruşturma sürecindeki gecikmeler ve ihmal iddiaları

Esen, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’ne Eylül 2023 tarihinde yönlendirilen soruşturma kapsamında, 6 ay boyunca bebek ölümleriyle ilgili somut kanıt bulunamadığını vurguladı. Özellikle yoğun bakım yatışlarını ve bebek ölümlerini inceleyen denetim ekibinin herhangi bir sonuca ulaşamamasının nedenlerinin açıklığa kavuşturulması gerektiğini ifade eden Esen, bu süre zarfında ihmallerin neden yaşandığını ve sorumlu yetkililer hakkında herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığını sorguladı.

Mali boyuta Odaklanılması eleştirildi

Yenidoğan ölümleriyle ilgili Sağlık Bakanlığı’nın olaya sadece mali açıdan yaklaştığını belirten Esen, bebek ölümlerine dair gelen ihbarlar sonrasında SGK’ya yapılan yoğun bakım hizmeti ödemelerinde usulsüzlük olup olmadığının araştırılması gerektiğini vurguladı. Bu ihmalin daha fazla bebek ölümüne yol açtığını belirterek, sorumluların hesap vermesi gerektiğini ifade etti. Esen ayrıca Mali Şube’ye bu konuda soruşturma açılıp açılmadığını sordu.

Reyap Hastanesi ve ‘Bebek Dostu’ hastane ünvanı

Basın açıklamasında ayrıca, skandalların merkezinde yer alan Reyap Hastanesi’ne “Bebek Dostu Hastane” ünvanı verilmesinin kamuoyunda büyük bir tepki yarattığını belirten Esen, bu ünvanın nasıl verildiğin ve denetim süreçlerinin nasıl yürütüldüğünün açıklanmasını talep etti.

Sağlık Bakanı hesap verecek mi?

Çağlayan Adliyesi önünde de “Bakan Memişoğlu dönemin İl Sağlık Müdürü olarak sorumludur, ihmali konusunda hesap vermelidir” diyen Esen, Cevdet Yılmaz’a yönelik soru önergesinde Bakan Memişoğlu’nun soruşturmadan geçip geçmeyeceğini sordu.

Paylaşın:
Habermax'ta Tarafsız ve Şeffaf Habercilik Habermax olarak, habercilik anlayışımızın temelinde objektiflik, tarafsızlık ve şeffaflık yer alıyor. İnternet sitemizde, hakaret içermediği sürece her görüşe saygı göstererek, farklı bakış açılarına yer vermeye özen gösteriyoruz. Siyasi haberlerde sağ-sol ayrımı yapmaksızın, toplumun her kesimine hitap eden ve doğru bilgilendirmeyi amaçlayan içerikler sunuyoruz. Güncel ve doğru habere ulaşmanın önemine inanan Habermax, okuyucularının güvenini kazanmayı ve korumayı hedeflemektedir. Siz de güvenilir ve tarafsız haberlere ulaşmak için bizi takip etmeye devam edin.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.