Dolar 32,7682
Euro 35,0901
Altın 2.459,44
BİST 10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 30°C
Sal 30°C
Çar 30°C
Per 29°C

DEVA Partili Esen’den Bakan Tekin’e Eleştiri: “Aile Kavramını Öğretecek Öğretmenleri Ailelerinden Ayırıyorsunuz”

DEVA Partili Esen’den Bakan Tekin’e Eleştiri: “Aile Kavramını Öğretecek Öğretmenleri Ailelerinden Ayırıyorsunuz”
23 Mayıs 2024 23:37 | Son Güncellenme: 23 Mayıs 2024 23:48
57

HABERMAX. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Elif Esen, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in mülakat uygulamalarını eleştirerek, öğretmenlerden gelen mesajları kamuoyuyla paylaştı. Esen, Bakan Tekin’e seslenerek, yüksek öğretim sisteminin iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı ve öğretmenlerin aile birliği hakkının sağlanmasını talep etti.

“Mülakat Sistemi Adil Değil”

Esen, Bakan Tekin’in mülakat savunmasına değinerek, mülakatların nitelikli öğretmen seçimi için yetersiz ve adaletsiz olduğunu belirtti. Esen, “MEB, nitelikli öğretmenler için önce yüksek öğretim sistemi konusunda hükümete baskı yapmalı, sonra da öğretmenler yerine ne olduğunu bilemediğimiz yapıların üyelerini okullara almayı bırakmalı” dedi.

 “Üniversiteler İşlevsiz Hale Geldi”

Üniversitelerin niteliksiz hale gelmesinin, eğitim kalitesinin düşmesine neden olduğunu ifade eden Esen, “Neden her yere papatya tarlası gibi üniversite ve fakülte açtınız? Neden koca koca binalar yaptınız ama içini eğitimcilerle doldurmadınız?” diye sordu. Esen, yüksek öğretim sisteminin bozulmasının öğretmenlik mesleğinin itibarını zedelediğini belirtti.

 “7433 Sayılı Kanun Tüm Öğretmenlere Aile Birliği Sağlamalı”

Esen, 3+1 sisteminin öğretmenlerin aile birliğini bozduğunu ve bu sistemin 1+1 sistemine dönüştürülmesi gerektiğini vurguladı. Esen, “7433 sayılı Kanun çalışanları ayrıştırıyor. Sözleşmeli – kadrolu demeden 7433’e tabi herkese aile birliği sağlanmalı” dedi. Aile birliğinin önemine dikkat çeken Esen, öğretmenlerin eşlerinden ve çocuklarından uzak kalmaması gerektiğini belirtti.

“Eğitim Sistemi Nitelikli Olmalı”

Esen, mülakat sisteminin torpil ve subjektif değerlendirmelere yol açtığını söyleyerek, öğretmenlerin seçiminin objektif kriterlere dayanması gerektiğini vurguladı. Esen, “Mesele sadece torpil de değil, mülakat subjektif bir ölçme aracıdır ve bilimsel olarak kalabalık gruplara uygulanamaz” dedi.

Öğretmenlerden Gelen Mesajlar

Esen, basın toplantısında öğretmenlerden gelen mesajları da okuyarak, öğretmenlerin yaşadığı zorlukları ve taleplerini dile getirdi. Öğretmenlerin aile birliği ve atama konusundaki sıkıntılarını paylaşan Esen, hükümete ve bakanlığa çağrıda bulundu. Esen, “Aile kavramının hakkını verin, koruyun, gerçekten destekleyin, vaatte sözde bırakmayın” dedi.

Sonuç

DEVA Partili Elif Esen, öğretmenlerin taleplerine kulak verilmesi gerektiğini ve mülakat sistemi yerine daha adil ve objektif bir öğretmen seçimi sürecinin uygulanması gerektiğini belirtti. Esen, öğretmenlerin aile birliği hakkının sağlanması ve eğitim sisteminin niteliğinin artırılması için hükümete çağrıda bulundu.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.