Dolar 32,2309
Euro 35,0754
Altın 2.505,27
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 23°C

DEVA Partili Esen Meclis kürsüsünden Gazzeli çocuklar için seslendi: “Tarihin ve çocukların terazisinde suçlusunuz”

DEVA Partili Esen Meclis kürsüsünden Gazzeli çocuklar için seslendi: “Tarihin ve çocukların terazisinde suçlusunuz”
8 Mayıs 2024 17:45 | Son Güncellenme: 8 Mayıs 2024 18:02
77

HABERMAX. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Elif Esen Uluslararası anlaşmalar üzerine mesai yapan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) kürsüsünde konuştu. Esen, “İsrail ile ticari ilişkilerin daha önce kesilmesi, Gazzeli çocuklar için fark yaratabilirdi” dedi. 

“Siz de tarihin ve çocukların terazisinde suçlusunuz”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Elif Esen TBMM’deki konuşmasında, “Bugün İletişim Başkanlığı bülteninde 50 Bin ton ile dünyada Gazze’ye en fazla insani yardım ileten ülke olduğumuz bilgisi geçildi. Katille ticaret yaparken mazluma yardım vermek olmasaydı bu son 6 ayda, bu haberin anlamı olabilirdi. İşte sebep olunan bu gecikmelerden ötürü siz de tarihin ve çocukların terazisinde suçlusunuz!” ifadelerini kullandı.

Esen’in konuşması şu şekilde:

“Dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı 23 Nisan gününü geçtiğimiz günlerde TBMM’de güzel etkinliklerle kutladık, önümüzde 19 Mayıs var. Ülkemizin gerçek bekası çocukların, gençlerin yüzünü güldürebilmek, geleceğe dair hayaller kurabilmelerini, hedefleri olabilmesini sağlamak da bu meclis çatısında bir araya gelmiş 81 ilin temsilcisi biz vekillerin öncelikli hedefi, sorumluluğu olmalı. Elbette ülkemizin çocukları canımız ve önceliğimiz. Ancak dünya çocuklarına hediye edilen 23 Nisan’ı bile bu yıl gönlümüz yaralı karşıladık. Filistin’de açıkça çocuklara karşı yürütülen korkunç bir katliam sürüyor. Ateşkes çabalarının oyunlarla ertelendiği, son 24 saat içinde Refah’taki son sığınak koridoruna bombaların yağdırıldığı bir gün yaşıyoruz.

1950 yılında taraf olduğumuz, tam da Yahudi halkının Avrupa’da yaşadığı Holokost’un üzerine ortaya konmuş olan Soykırım Suçunun Önlenmesi ve Cezalandırılmasına Dair Sözleşme unutulmamalı ki İsrail tarafından da aynı tarihlerde onanmıştı. Bugün sözleşmenin tüm maddelerine alenen karşı ve canice bir savaş sürdüren İsrail’e karşı son derece gecikmiş tepkilerle cevap vermiş olmamızdan dolayı derin bir hicap duyuyorum!

29 Nisan 2024 itibarıyla Gazze’de öldürülen 34.488 Filistinli’nin 14.500’ünün çocuk ve 9.500’ünün kadın olduğu kaydedildi. Yüzde 75’inin kadın olduğu tahmin edilen 77.643 kişi ise yaralandı. Gazze’deki savaşın başlamasından bu yana her gün 37’si anne olmak üzere yaklaşık 63 kadının öldürüldüğü ve 17.000 Filistinli çocuğun yetim kaldığının altını çizmek istiyorum.

İsrail’in en fazla ticaret yaptığı üç ülkeden biri olarak ülkemiz, İsrail’in belini çok daha önce bükebilirdi. İktidarın daha hızlı ve hazırlıklı bir şekilde gerekeni yapması Gazzeli çocuklar için fark yaratabilirdi!

Yeni doğan bebekler hayal bile edilemeyecek risk altında. Günde 183’ten fazla kadın ağrı kesici olmadan doğum yapıyor, yüzlerce bebek ise kuvözlere elektrik sağlanamaması nedeniyle ölüyor.

Korkunç koşullar düşük oranlarında yüzde 300’e varan artışlara neden olmuş durumda. Hamile ve emziren kadınların yüzde 95’i ciddi gıda yoksulluğuyla karşı karşıya…

Bugün İletişim Başkanlığı bülteninde 50 Bin ton ile dünyada Gazze’ye en fazla insani yardım ileten ülke olduğumuz bilgisi geçildi. Katille ticaret yaparken mazluma yardım vermek olmasaydı bu son 6 ayda, bu haberin anlamı olabilirdi.

İşte sebep olunan bu gecikmelerden ötürü siz de tarihin ve çocukların terazisinde suçlusunuz!

Unutmayın ki Irak Savaşı ve Arap Baharı adı verilen siyasi dalgalanmalardan bugüne Akdeniz’in kıyısındaki ülkelerin çocukları ve gelecekleri heba oldu!

Çocuk bayramını dünyaya hediye etmiş bir millet olarak, hem ülkemizin hem de dünyanın tüm mazlum çocuklarının yanında olmak, taraf olduğumuz sözleşmelere sahip çıkmak ve gereklerini yerine getirmek bu meclisin asli sorumluluklarındandır.

Aylar önce bu kürsüden size “hadi hadi” diyerek uyaran milletvekili arkadaşımız rahmetle andığım Sayın Hasan Bitmez canını feda etmişti.

Çocuklara ve gençlere verdiği derin ehemmiyet gereği Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyor ve hepinizi savunmamız gereken en önemli cephe olan çocuklar için safımıza davet ediyorum!”

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.