HABERMAX. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, TBMM Genel Kurulunda Türkiye Adalet Akademisi Kanun Teklifi üzerinde yaptığı konuşmada, KHK mağduriyeti ve yaşanan hukuksuzluklara dikkat çekti. KHK deyince insanların aklına medeni ölüme mahkûm edilmiş insanlar, intihar vakaları geldiğinin altını çizen Ekmen, dünyanın en büyük hava limanının, en büyük adalet saraylarının, en büyük köprülerin, en uzun otobanların yapılmasına rağmen vatandaşların mutlu olmadığını vurgulayarak, “Bugün niçin vatandaş iyi bir hukukçu aramıyor da yargıda, adliyede, Yargıtayda iş bitirecek ilişkisi olan, teması olan, mümkünse iktidar ittifakına yakın avukat arıyor!” dedi.
KHK deyince medeni ölüm, intiharlar akıllara geliyor!
Anayasa Mahkemesinin Türkiye Adalet Akademisi Kanunu’nun KHK ile yürürlükten kaldırılmasını anayasaya aykırı bulduğundan dolayı teklifin TBMM’ye geldiğini söyleyen Ekmen, KHK’lar yüzünden yaşanan mağduriyetlere dikkat çekerek, “İnsanlar ‘KHK’ deyince, genel olarak hakkında bırakınız bir davayı soruşturma dahi açılmadan işine son verilmiş, SSK kaydı takip edilerek medeni ölüme mahkûm edilmiş ve bu yüke dayanamayarak intihar vakalarıyla gündeme gelmiş bir grup mağdur insanı hatırlıyor! Anayasa Mahkemesinin bu insanlar için de mi bir karar alması gerekiyor ki hiç olmazsa bir yargılama konusu olmamış veyahut da hakkında kesinleşmiş beraat kararı olan arkadaşlar vazifelerine iade edilsinler. On yıl sonra bunların mağduriyeti ortadan kaldırılsın?” ifadelerini kullandı.
Vatandaş, Yargıtayda iş çözecek adam arıyor!
AK Parti milletvekillerini adalet karnesi hakkında tefekküre davet eden Ekmen, dünyanın en büyük havalimanın, en büyük adalet saraylarının, en büyük köprülerin, en uzun otobanların yapılmasına rağmen vatandaşların mutlu olmadığını vurgulayarak, “Sadece uluslararası mutluluk endekslerinden değil. Aynı zamanda TÜİK’in de yürüttüğü mutluluk ve memnuniyet endekslerinden ve araştırmalarından da bunu okuyabiliyoruz. Vatandaşımız mutlu değilse, vatandaşımız memnun değilse, vatandaşımız verdiği oyu bile kendi zihin dünyasındaki bir sıkışmışlıkla cebren veriyorsa; biz bu binaları kimin için yaptık! Bu binaların içini yani Türkiye’nin, dünyanın, Avrupa’nın en büyük adalet saraylarının içini adaletle doldurabildik mi? Bugün niçin vatandaş iyi bir hukukçu aramıyor da yargıda, adliyede, Yargıtay’da iş bitirecek, ilişkisi olan, teması olan, mümkünse iktidar ittifakına yakın avukat arıyor! Bunu avukat meslektaşlarımız hayatın her alanında her gün görüyorlar. Bu durum bile adalet sistemimizin içine düştüğü durumun hazin bir çıktısı değil midir?” diye sordu.