Dolar 32,2511
Euro 34,7147
Altın 2.413,53
BİST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 17°C
Cts 20°C

DEVA PARTİLİ BURAK DALGIN, BALIKESİR’DE “AHİLİK KÜLTÜRÜ HAFTASI KUTLAMALARI”NA KATILDI 

DEVA PARTİLİ BURAK DALGIN, BALIKESİR’DE “AHİLİK KÜLTÜRÜ HAFTASI KUTLAMALARI”NA KATILDI 
20 Eylül 2023 12:38
141

HABERMAX.DEVA Partisi Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın, Balıkesir Valiliği tarafından düzenlenen “Ahilik Kültürü Haftası Kutlamaları”na katıldı.

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Milletvekilleri Ekrem Gökay Yüksel ve Serkan Sarı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin, Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem ve üst düzey protokolün katılım gösterdiği etkinlikte Dalgın, katılımcılara hitaben bir konuşma yaptı.

Konuşmasına “Milletimizin çimentosunu karan büyük fikir ve hareket önderi Ahi Evran Hazretlerini saygı ve rahmetle anıyorum” sözleriyle başlayan Burak Dalgın, “Onun yedi asır önce kurduğu teşkilatlanma; esnaf-sanayi-ticaret odası, sosyal güvenlik kurumu, kredi kefalet kooperatifi, meslek okulu ve kalite standartları enstitüsü gibi kuruluşların bugün yaptığı görevleri üstlenmişti” ifadeleriyle Ahiliğin geçmişte kalan bir konu değil, bugünümüze ilham veren bir felsefe olduğuna dikkat çekti.

Dalgın konuşmasının devamında Ahiliğin iş ahlakı, işini düzgün yapmak, meslek eğitimi ve birlikte iş yapma kültürü ilkelerine değinerek, bu kültürün günümüzde de iş dünyasında başarılı olmanın anahtarı olduğuna vurgu yaptı.

Konuşmasının sonunda esnaf, tüccar ve sanayicilere seslenen Dalgın, “İş dünyasından gelen bir arkadaşınız olarak esnaf, tüccar ve sanayicimizin dertlerini çok iyi biliyorum. Hem ekonomik hem de toplumsal hayatımızın ayakta kalabilmesi için sizlerin dik durmanıza çok ihtiyacımız var. Elimizden gelen her şekilde, her zaman, Ahi Evran’ın varislerinin yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.