Dolar 32,3393
Euro 34,7863
Altın 2.389,22
BİST 10.235,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

DEVA Partili Avşar: “Toplumun demokrasi ve medeniyet turnusolü kadındır”

DEVA Partili Avşar: “Toplumun demokrasi ve medeniyet turnusolü kadındır”
8 Mart 2024 20:38
66

HABERMAX. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle yaptığı basın açıklamasında, kadının toplumdaki yeri belirlediğini söyledi. Avşar, 2023’te 315 kadının erkekler tarafından öldürüldüğünü, şüpheli kadın ölümlerinin sayısının da 248 olduğunu aktardı.

“Kadının toplumsal hayattaki varoluşu toplumun demokratik ve çağdaş medeniyetler düzeyini gösterir”

“Toplumun demokrasi ve medeniyet turnusolünü; cinsiyetçi yargı kalıpların varlığı, kadınların toplumda varoluşu, eşitlik ve adalet yaklaşımı belirler.” diyen Avşar; “Toplumsal doğmalar ve dar kalıplar yıkıldıkça; kadının toplumsal hayattaki rolü ve varlığı hissedilir düzeyde arttıkça; işte, evde, sokakta rahat, serbest ve eşit oldukça toplum demokratik ve çağdaş medeniyetler düzeyini yakalamış demektir.” şeklinde konuştu.

“Ne yazık ki, ülkemiz bu sınavda da kırık not almıştır”

“Kadın mutluysa toplum huzurlu olur, kadın yaşıyorsa toplum yaşar.” diyen Avşar, “Ne yazık ki, ülkemiz bu sınavda da kırık not almıştır. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, 2023’e ilişkin erkek şiddeti verilerine göre 2023’te 315 kadın, erkekler tarafından öldürüldü, şüpheli kadın ölümü de 248’dir. Kadınların yüzde 41’i evli olduğu erkek tarafından katledildi.” şeklinde konuştu.

“Kadınlarımız sevdikleri tarafından öldürülüyor”

Avşar; “Evet, kadınlarımız sevdikleri tarafından öldürülüyor. Bu tahammül duvarlarını yıkan, kabul edilebilmesi mümkün olmayan duruma toplum olarak “DUR” demeli ve kadınlarımızın toplumda hak ettiği yere kavuşması için mücadelemize tüm varlığımızla devam etmeliyiz.” diye konuştu.

Sözlerinin sonunda “mutlu kadın huzurlu toplum” ilkesini bir kez daha hatırlatan Avşar, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.