Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

Demokrat Partili Taşpınar’dan “Erkek İşi”ne Tepki: “Yeter Söz Kadınların!”

Demokrat Partili Taşpınar’dan “Erkek İşi”ne Tepki: “Yeter Söz Kadınların!”
4 Mart 2024 12:45
95

HABERMAX. Demokrat Parti Çankaya Belediye Başkan Adayı İrem Taşpınar, “erkek işi” algısına yönelik sert bir eleştiri getirdi. Taşpınar, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarda, “Hayatın her alanına yayılmış ‘erkek işi’ kabullenişini yıkmaya geliyoruz” dedi.Bir 2 kişi ve şunu diyen bir yazı 'Çankaya BELEDİYESİ' görseli olabilir

Geçtiğimiz günlerde Çankaya’daki kadın adayların pankart ve afişlerine yönelik saldırılara tepki gösteren Taşpınar, siyasi ve sosyal hayattaki erkek egemen anlayışa dikkat çekti. Siyaset, girişimcilik ve diğer alanlarda “işin sahibi” olarak otomatik olarak bir erkeğin akla gelmesini eleştiren Taşpınar, şu ifadeleri kullandı:

“Hayatın her alanına yayılmış ‘erkek işi’ kabullenişini yıkmaya geliyoruz. Yarının Çankaya’sı da, yarının Türkiye’si de kadınlarla erkeklerin omuz omuza dayanışmasıyla kurulacak.

O yüzden yüze 52’si kadınlardan oluşan Çankaya’da yeter söz kadınların!”

Taşpınar, paylaşımında, “Bir tamircinin, bir marangozun, bir doktorun, bir pilotun, bir itfaiyecinin, bir elektrikçinin, bir otobüs şoförünün, bir politikacının, bir CEO’nun… aklınıza hangi meslek gelirse gelsin, ilk aklınıza gelen cinsiyet nedir?” sorusunu yöneltti. Farklı meslekler için verilen örnek cevapların erkek cinsiyetine yoğunlaştığını vurgulayan Taşpınar, bu algının kırılması gerektiğini savundu.

Taşpınar’ın paylaşımı, sosyal medyada yoğun ilgi gördü. Birçok kullanıcı, Taşpınar’ın görüşlerine destek vererek, toplumdaki “erkek işi” algısının değişmesi gerektiğini vurguladı.

Haber Öğeleri:

  • Olay: Demokrat Parti Çankaya Belediye Başkan Adayı İrem Taşpınar, “erkek işi” algısına tepki gösterdi.
  • Kişiler: İrem Taşpınar (Demokrat Parti Çankaya Belediye Başkan Adayı)
  • Yer: Çankaya
  • Konu: Toplumda “erkek işi” algısı
  • Alıntılar:
    • “Hayatın her alanına yayılmış ‘erkek işi’ kabullenişini yıkmaya geliyoruz.”
    • “Yarının Çankaya’sı da, yarının Türkiye’si de kadınlarla erkeklerin omuz omuza dayanışmasıyla kurulacak.”
    • “O yüzden yüze 52’si kadınlardan oluşan Çankaya’da yeter söz kadınların!”
  • Sosyal Medya Tepkisi: Taşpınar’ın paylaşımı, sosyal medyada yoğun ilgi gördü ve birçok kullanıcı Taşpınar’ın görüşlerine destek verdi.

Ek Bilgiler:

  • İrem Taşpınar, Demokrat Parti’nin Çankaya Belediye Başkan Adayı.
  • Taşpınar, seçim çalışmalarında kadınların daha fazla yer alması ve toplumda eşitlik sağlanması için çalışmalar yürütüyor.
  • Taşpınar’ın “erkek işi” algısına yönelik eleştirisi, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.
Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.