Dolar 32,3724
Euro 34,7968
Altın 2.412,65
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

DEM Parti İstanbul Adayı Meral Danış Beştaş’tan İlk Açıklama: “İstanbul’u Eşitliğin, Hoşgörünün ve Barışın Merkezi Yapacağız”

DEM Parti İstanbul Adayı Meral Danış Beştaş’tan İlk Açıklama: “İstanbul’u Eşitliğin, Hoşgörünün ve Barışın Merkezi Yapacağız”
12 Şubat 2024 00:32
139

HABERMAX. DEM Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Meral Danış Beştaş, adaylığının açıklanmasının ardından ilk açıklamasını yaptı. Beştaş, İstanbul’u eşitliğin, hoşgörünün ve barışın merkezi yapacaklarını söyledi.

Beştaş’ın açıklamasından satır başları:
  • “İstanbul’u eşitliğin, hoşgörünün, barışın merkezi yapacağız.”
  • “Cami’lerimizle, Cemevleri’mizle, Kilise ve Sinagog’larımızla zenginleşeceğiz.”
  • “Haydi hep birlikte halayla, horonla, zeybekle kucaklaşmaya. Başlıyoruz!”

Beştaş, açıklamasında şunları da söyledi:

  • “İstanbul’da yaşayan herkesin eşit haklara sahip olacağını garanti ediyoruz.”
  • “Herkesin inancını özgürce yaşayabileceği bir İstanbul inşa edeceğiz.”
  • “Farklı kültürlerin bir araya geldiği, hoşgörünün hakim olduğu bir İstanbul yaratacağız.”
  • “İstanbul’u tüm Türkiye’ye örnek olacak bir şehir haline getireceğiz.”

Beştaş’ın açıklaması, sosyal medyada da büyük ilgi gördü. Birçok kullanıcı, Beştaş’ın adaylığını destekleyen mesajlar paylaştı.

DEM Parti, 2023 Türkiye genel seçimlerine yeni bir soluk getirmeyi amaçlayan bir parti. Partinin kurucuları arasında Meral Danış Beştaş’ın yanı sıra Sırrı Süreyya Önder ve Ertuğrul Kürkçü gibi isimler de yer alıyor.

Beştaş’ın adaylığı, DEM Parti’nin İstanbul’da önemli bir oy alabileceğini gösteriyor. Beştaş’ın, özellikle Kürt seçmenlerden ve sol görüşlü seçmenlerden oy alması bekleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi, 2023 Türkiye genel seçimlerinin en önemli seçimlerinden biri olarak kabul ediliyor. Bu seçimde, Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı’nın yanı sıra DEM Parti de önemli bir aday çıkarıyor.

Beştaş’ın adaylığı, İstanbul seçimini daha da heyecanlı hale getiriyor. Seçim sonuçlarının ne olacağını görmek için 2023’e kadar beklemek gerekiyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.