Dolar 32,2728
Euro 34,9633
Altın 2.443,77
BİST 10.193,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 23°C

ÇYDD’DEN DEPREM BÖLGESİNE MENTOR DESTEĞİ

ÇYDD’DEN DEPREM BÖLGESİNE MENTOR DESTEĞİ
19 Ocak 2024 21:15
96

HABERMAX.6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen ve büyük bir yıkıma sebebiyet veren deprem felaketinin etkileri sürerken Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, depremden etkilenen vatandaşlara destek olmaya devam ediyor.


6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşerek resmi rakamlara göre 50 binden fazla can kaybına ve 100 binden fazla yurttaşımızın hayatını kaybetmesine neden olan deprem felaketinin üzerinden neredeyse 1 yıl geçmiş olmasına rağmen depremin yıkıcı etkisi henüz ortadan kaldırılmış değil. Depremin gerçekleştiği ilk günden itibaren bölgeye desteğini sürdüren ve bölge halkının insanı şartlarda yaşamaya devam edebilmeleri için yoğun bir şekilde çalışan ÇYDD; kadın ve çocukların sosyal, kültürel ve eğitim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Samandağ Çağdaş Eğitim Merkezi’ni (SÇEM) kurmuştu. Haziran 2023’te faaliyete başlayan SÇEM’de, ülke genelindeki 40 ÇYDD şubesinden gelen 85 eğitmen tarafından resimden müziğe, sanattan teknolojiye kadar 13 alanda toplamda 525 saat boyunca devam eden atölyeler ile birlikte kadın ve çocukların yaşadıkları travmayı hafifleterek kişisel gelişimlerine katkı sağlamak hedeflenmişti.

Depremden etkilenen vatandaşlarımızın yaralarını sarmaya yönelik çalışmalar devam ederken Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, bölgeye yönelik yardımların ve faaliyetlerin devam edeceğini duyurdu. Bu bağlamda ÇYDD tarafından 2012 yılından beri öğrencilerinin iş yaşamlarına geçmeden önce kişisel ve mesleki yönde donanımlı bireyler olmalarına katkı sunmak amacıyla gerçekleştirilen mentorluk projesinin deprem etkisinin yoğun şekilde hissedildiği 11 şehre taşınacağı belirtildi. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından yapılan açıklamada depremzede gençlerin uyum ve kariyer becerilerinin artırılması için ek bir mentorluk projesi yürütüleceği duyuruldu. Açıklamada ayrıca, projenin şubat ayında faaliyete geçeceği ifade edildi.

Proje ile bölgede yaşayan gençlerin gelecek kaygısının azaltılması, stres yönetimi ve kariyer becerilerinin güçlendirilmesine yönelik eğitimlerin verileceği; böylelikle bölgede yaşantının normale dönme sürüceni hızlandırmanın hedeflendiği belirtildi.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.