Dolar 32,3786
Euro 34,7343
Altın 2.428,12
BİST 9.973,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 18°C

Cumhuriyetin yüzüncü yılında Ali Babacan vatandaşlara siyasetten ve ülkeden beklentilerini sordu: “Yaşanacak bir ülke istiyoruz”

Cumhuriyetin yüzüncü yılında Ali Babacan vatandaşlara siyasetten ve ülkeden beklentilerini sordu: “Yaşanacak bir ülke istiyoruz”
30 Ekim 2023 22:56
93

HABERMAX.DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ankara Yenimahalle’de bir araya geldiği vatandaşlara Türkiye’nin çözülmesi gereken en önemli sorunlarını ve siyasetçilerden beklentilerini sordu.

Ali Babacan Ankara Yenimahalle’de vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti. Cumhuriyetin 100. Yılını kutladığımız günlerde halka gelecekten, devletten, siyasetten beklentilerini soran Babacan, dikkat çekici yanıtlar aldı.

‘Çocuklarımızın istikbali yok’

Babacan’ın sorduğu “Türkiye’nin çözülmesi gereken en önemli sorunları neler?” sorusuna birden fazla vatandaş “Yaşanacak bir ülke istiyoruz” diyerek yanıt verdi. Öne çıkan bir diğer yanıt ise “Çocuklarımızın istikbali yok, liyakat yok” oldu. Ali Babacan ise “Liyakat dediğimiz, devleti yöneten insanların işi bilen insanlar olması, değil mi? Mesaj alındı” dedi.

Refah seviyesinin artması gerektiği konusunda hemfikir olan vatandaşlardan biri “En büyük sorun ekonomi” derken bir diğeri Babacan’a “Ekonomi sizin dalınız, biz sizi bekliyoruz” dedi.

‘İkinci sınıf vatandaş olmaktan bıktık’

Bir vatandaş Babacan’a “yurt dışında ikinci sınıf vatandaş olmaktan bıktık, usandık” sözleriyle sitem etti. Gençlerin ülkede gelecek göremediği için yurt dışına gitmesi ise ortak bir endişeydi.

Eğitim sisteminin sürekli değişmesinden hoşnut olmayan, hukuk ve adalet eksikliğinden yakınan vatandaşların bir kısmı da İstanbul Sözleşmesi’nden çıkmanın yanlış olduğunu dile getirdi.

Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.