Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

Cumhuriyet sonsuza kadar muhafaza ve müdafaa edilecektir

Cumhuriyet sonsuza kadar muhafaza ve müdafaa edilecektir
18 Mayıs 2022 17:24
264

HABERMAX.Birinci Dünya Savaşı’nın ardından işgal edilen yurdunu, düşman çizmeleri altında ezilmekten kurtarıp, çağdaş bir ülke haline getirmek için harekete geçen Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, bu kararı Adana’da, Adanalılardan aldığı güçle verdiğini dile getirmiştir.

“Bende bu vekayiin ilk hiss-i teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana’da vücut bulmuştur” diyen Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919’da Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkmış, sonrasında Kurtuluş Savaşı’nı örgütlemeye başlamış ve vatanı işgalden kurtarmak için yaptığı planları uygulamaya geçirmiştir.

19 Mayıs 1919’da Samsun’da bağımsızlığa, zafere ve Cumhuriyete giden yolu aydınlatan ilk meşaleyi yakan Mustafa Kemal Atatürk, önemi çok büyük günü bayram olarak armağan ederek, Türk Gençliği’ne olan güvenini de ortaya koymuştur.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nin, nesillere yol göstermesi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar yaşamasına dayanak olması açısından derin anlamı vardır.

Mustafa Kemal Atatürk; “Ey Türk gençliği! Birinci vazifen Türk istiklalini, Türk Cumhuriyeti’ni ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir” hitabıyla başlayan Gençliğe Hitabe’de, Türkiye Cumhuriyeti’ni gençlere emanet ettiğini ve gençliğin temel görevinin bağımsızlığı ve Cumhuriyeti korumak olduğunu açıkça bildirmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda yürümeye devam ettiği sürece sonsuza kadar yaşayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, başta gençlerimiz olmak üzere halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.

 

Zeydan Karalar

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.