Dolar 32,2512
Euro 35,0345
Altın 2.490,08
BİST 10.616,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanları, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na Desteklerini Açıkladılar

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanları, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na Desteklerini Açıkladılar
2 Kasım 2023 22:03
794

HABERMAX.Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 38. Kurultayı öncesinde, 55 CHP İl Başkanı, bir araya gelerek ortak bir açıklama yaptılar. İl başkanları, CHP’nin örgütlerindeki yenilenme sürecini ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğini desteklediklerini belirttiler. Ayrıca, yaklaşık 900 delegenin Sayın Kılıçdaroğlu’nu desteklediğini ifade ettiler.

Bu açıklamada vurgulanan ana noktalar şunlardır:

1. Destekledikleri Lider: Sayın Kemal Kılıçdaroğlu İl başkanları, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğini desteklemeye karar verdiklerini açıkladılar. Kılıçdaroğlu’nun partinin örgütlerinde başlatılan yenilenme sürecini devam ettireceğine olan inançlarını ifade ettiler.

2. Kurultayın Demokratik Yarışa Sahne Olacağına İnanç İl başkanları, CHP 38. Kurultayının demokratik bir yarışa sahne olacağına ve bu kurultay sonucunda partinin yönetim kadrolarının yenileneceğine inandıklarını belirttiler. Ayrıca, bu yenilenmiş yönetimin yerel seçimlerden sonra genel seçimlerde partiye iktidar taşıyacağına olan inançlarını vurguladılar.

3. Örgütlerin Yenilenme Süreci Örgütlerin mahallelerden ilçelere ve illere kadar devam eden yenilenme sürecinin Sayın Genel Başkan liderliğinde kesintisiz devam edeceğine olan inançlarını dile getirdiler. Özellikle son bir yıl içinde birçok il başkanının göreve geldiği ve örgütlerin büyük bir kısmının yenilendiği vurgulandı.

4. Partinin İlkeleri ve Programı İl başkanları, CHP’nin altı okunda ifadesini bulan ilkeleri benimsediğini ve sol bir parti olarak sosyal demokrasinin evrensel ilkeleri doğrultusunda mücadele etmeye devam edeceğini ifade ettiler. Parti iç hukukunun örgütlerin iradesi ve önerileri doğrultusunda tüzük kurultayıyla yenileneceği de belirtildi.

5. Gelecek Hedefler CHP İl Başkanları, önümüzdeki dönemde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde yerel yöneticilerin sayısını artırmayı ve hizmetlerini ülkenin her noktasına yaymayı hedeflediklerini açıkladılar. Bu hedefler doğrultusunda bir arada iktidar yürüyüşünü başlatmayı planladıklarını belirttiler.

Bu açıklama, CHP’nin 38. Kurultayı öncesi parti içi birlik ve destek mesajını vurguluyor. CHP İl Başkanları, partinin geleceği için bir araya gelerek ortak bir vizyon ve hedef belirlemiş durumdalar. Bu gelişmeler, CHP’nin iç dinamiklerindeki önemli bir adım olarak dikkat çekiyor. 38. Kurultayın sonuçları ve partinin geleceği bu destek açıklamasının ardından merakla beklenmektedir.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.