Dolar 32,1669
Euro 35,0840
Altın 2.463,99
BİST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 23°C

Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk, Hatay’ı İstanbul’da İnşa ve İhya Edecek

Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk, Hatay’ı İstanbul’da İnşa ve İhya Edecek
20 Mart 2024 18:00
97

HABERMAX. Hatay’da yaşanan deprem felaketinin ardından İstanbul’da gerçekleştirdiği programda Hatay’ı inşa ve ihya edecek projelerini açıklayan Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk, iş insanları, STK temsilcileri ve basın mensuplarıyla bir araya geldi. Öntürk, Hatay’ın yaşadığı zorluklara çözüm getirmek ve kenti yeniden ayağa kaldırmak için çeşitli projelerle 1 Nisan’dan itibaren Hatay’ın 50 yılını planladıklarını belirtti.

**Deprem Konutları ve Altyapı Sorunlarına Çözüm**

Öntürk, konuşmasında Hatay’da yaşanan altyapı ve su sorunlarına dikkat çekerek, Hatay’da hala çözülemeyen ulaşım sorununu ele aldı. Belen’den Ova’ya alternatif yol yapacaklarını, Arsuz-Samandağ yolunu tamamlayacaklarını ve her ilçede modern otogarlar yapacaklarını açıkladı. Ayrıca, Hatay’da 10 yıldır çözülemeyen altyapı sorunlarına da değinerek, suyun Hükümet marifetiyle verildiğini belirtti.**Turizmi Canlandırma Projeleri**

Öntürk, Hatay’ın turizmini hareketlendirecek projeler geliştireceklerini vurgulayarak, deniz ve yayla turizmiyle kentin ekonomisini güçlendireceklerini ifade etti. Şehrin deniz turizmi potansiyelini değerlendirerek ekonomiyi güçlendireceklerini dile getirdi.

**Yeniden Yerleşim Alanları ve Tekstil Organize Sanayisi**

Öntürk’ün açıklamalarına göre, yeni yerleşim bölgeleri oluşturulacak ve deprem riskinin olmadığı sağlam zeminli bölgeler yaratılacak. Ayrıca, Hatay’ın pamuk üretim potansiyelini kullanarak tekstil organize sanayisi oluşturulacak, böylece istihdam artırılacak ve ekonomi canlanacak.

**DOSABSİAD Başkanı Nilüfer Çevikel ve İş İnsanı Ömer Niziplioğlu’nun Görüşleri**

DOSABSİAD Başkanı Nilüfer Çevikel ve İş İnsanı Ömer Niziplioğlu da programda bir konuşma yaparak Hatay’ın yeniden ayağa kaldırılması ve gelişimi için önerilerde bulundular. Çevikel, toplumsal dayanışmanın önemine vurgu yaparken, Niziplioğlu ise turizm ve tekstil sektörünün geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk, Hatay’ın geleceği için çeşitli alanlarda projeler geliştirmeyi ve kenti daha yaşanabilir hale getirmeyi hedefliyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.