Dolar 32,3753
Euro 35,0108
Altın 2.325,32
BİST 9.107,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

CHP’li Tekin: Şanlıurfa içler acısı!

CHP’li Tekin: Şanlıurfa içler acısı!
23 Nisan 2022 16:46 | Son Güncellenme: 24 Nisan 2022 01:02
500

HABERMAX.İncelemelerinde karşılaştığı görüntüler sonrasında Gürsel Tekin: Gecesi ayrı, gündüzü ayrı bir rezalet, yöneticiler görmüyor mu?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Suriye’nin yoğun olarak yaşadığı Şanlıurfa’da incelemelerde bulundu. Tekin, gördüğü manzarayı ‘Gecesi ayrı rezillik, gündüzü ayrı rezillik’ şeklinde değerlendirdi. Akif İnan Devlet Hastanesi’ni gezen Tekin, “Burada tedavi yapmak mucize gibi bir şey” diyerek, hastanedeki yoğunluk ve yaşam koşullarına dikkat çekti. Tekin, “Bu manzarayı kentin yöneticileri görmüyor mu?” diye sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Hilvan’da bir barış törenine katılmak üzere Şanlıurfa’ya geldi. Önce şehri dolaşan Tekin, sabah saatlerinde Suriye uyruklu vatandaşların tedavi edildiği Mehmet Akif İnan Devlet Hastanesi’ni ziyaret edip, buradaki hasta ve hasta yakınları ile görüştü. Tekin, yaklaşık 200 bin Suriyeli mülteciyi barındıran Şanlıurfa’da yaşanan dram karşısında şok oldu. Dünyanın bu drama sessiz kalmasına sitem eden Tekin, hükümeti ve BM’yi göreve davet etti.

Tekin, “Bu tablonun içinde özellikle Türkiye-Suriye ilişkilerinden kaynaklanan ciddi sıkıntılar var. Yüzbinlerce vatandaş sokakta perişan. İnsanlık dramı yaşanıyor. Buna hepimizin el atması lazım. 3-4 yaşında çocuklar var. Soruyorum babasına ‘silahla oynarken vuruldu’ diyor. Böyle bir şey olabilir mi? 4 yaşındaki çocuk belinde silahla leblebi gibi dolaşıyorsa çok büyük bir sorun vardır.“ dedi.

Hastanenin yoğunluğuna dikkat çeken Tekin, “Burada sağlık hizmeti sunmanız mümkün değil, mucizeler yaratmak lazım. Her gün 500-bin, kaç kişinin geleceği belli olmayan çeşitli hastalıklarla mücadele eden, binlerce göçe zorlanmış insanların sorunlarını burada bu şekilde çözmek mümkün değildir. Ben Birleşmiş Milletler’i, bütün dünyayı bu konuda duyarlı davranmaya davet ediyorum. Büyük bir insanlık ayıbı yaşanıyor. Bu insanlık ayıbını görmemezlikten gelmemiz mümkün olamaz.” şeklinde konuştu.

Tekin, konuşmasını şu sert cümlelerle sürdürdü: “Gece manzaralarını anlatmaya terbiyem müsaade etmiyor. Bu şehrin valisi, kaymakamı, yöneticisinin bu manzaraları görmemesi mümkün olabilir mi? Siz görmüyor musunuz? Gecesi ayrı bir rezillik, gündüzü ayrı bir rezillik. Parti olarak yapmamız gereken ne varsa hazırız. İktidara, BM’ye, bütün dünyaya çağrıda bulunmak istiyorum. Bu insanlık ayıbına son verelim.”

Birçok çiftçinin desteklenmesine DEDAŞ tarafından el konulacağının hatırlatılması üzerine Tekin, “Sadece Urfa’da değil, geçen gün Niğde’ye gittim, maalesef çocuklu yıllarımda izlediğim ‘susuz köy’ filmini bana hatırlattı. Yani 70’li yıllar neye bugünkü manzara aynı. Özelleştirmenin tarım ve çiftçiler üzerindeki yük büyük. Anadolu’da köylülerin kaderi bu. Köylü efendi idi köle oldu.” ifadelerini kullandı. Tekin ve beraberindeki heyet, daha sonra Hilvan’da düzenlenen barış yemeğine katılmak üzere hareket etti.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.