Dolar 32,5017
Euro 34,7359
Altın 2.399,88
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 20°C

CHP’li Tekin: Karabağ’daki vahşetin asli sebebi nefret ve ayrımcılıktır

CHP’li Tekin: Karabağ’daki vahşetin asli sebebi nefret ve ayrımcılıktır
27 Şubat 2019 00:55
448

AHA.CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, yakın tarihe kara bir leke olarak geçen Hocalı Katliamı’na ilişkin açıklamasında katliama yeterli tepkinin gösterilmediğini vurgulayarak, “Ne yazık ki yaşanan bu katliam yeterli tepkiyi görmemiş, adeta sessizlikle desteklenmiştir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, 27 yıl önce Karabağ’da yaşanan insanlık dramına ilişkin Polemik Haber’e özel açıklamalarda bulundu. Irkçılık, nefret ve ayrımcılığın vahşeti körüklediğini ifade eden Tekin, “Etnik kimlikleri, kültürleri, dini veya vicdani inanışları nedeniyle insanları ötekileştiren, durmadan düşmanlar üreten zihniyet yarattığı kötülük atmosferi ile yeryüzünde vahşetin tohumlarını ekmektedir” değerlendirmesinde bulundu.

27 yıl önce Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı’da gerçekleştirilen ve aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların da bulunduğu 613 sivilin hayatını kaybettiği katliamı, “Unutulması mümkün olmayan büyük bir acı ve insanlık tarihi açısından da bir utanç sayfası” olarak niteleyen Tekin, yaşananlara adeta sessiz kalındığını belirtti.

“VAHŞETİN ASIL SEBEBİ: IRKÇILIK, NEFRET VE AYRIMCILIK”

Tekin açıklamasında, “Bu utanç vesikasına karşı insanlığın gösterdiği tepki ise düşündürücüdür. Ne yazık ki yaşanan bu katliam yeterli tepkiyi görmemiş, adeta sessizlikle desteklenmiştir. Çağdaş değerlerin bu kadar ilerlediği, insanlık bilincinin zirveye çıktığı bir dönemde yaşanan bu olay birçok açıdan değerlendirilmelidir. Birincisi ırkçılık, nefret ve ayrımcılık vahşetin asli sebebidir. Etnik kimlikleri, kültürleri, dini veya vicdani inanışları nedeniyle insanları ötekileştiren, durmadan düşmanlar üreten zihniyet yarattığı kötülük atmosferi ile yeryüzünde vahşetin tohumlarını ekmektedir. Bu anlayışla her zaman ve her yerde mücadele etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

“İNSANLIĞIN HEPSİNİ BİR VÜCUT OLARAK SAYMAK GEREKİR”

“Bizim için bütün insanlar belli bazı vazgeçilemez, devredilemez haklara sahiptir. Bütün insanlar değerlidir. İnsanın sorumluluğu önce kendi ülkesi sonra tüm insanlığın iyiliği için çalışmaktır” değerlendirmesinde bulunan Tekin ayrıca, açıklamasında Mustafa Kemal Atatürk’ün, “İnsanlığın hepsini bir vücut ve bir milleti bunun bir organı saymak gerekir. Dünyanın filan yerinde bir rahatsızlık varsa ‘bana ne’ dememeliyiz. Böyle bir rahatsızlık varsa tıpkı kendi aramızda olmuş gibi onunla ilgilenmeliyiz. Olay ne kadar uzak olursa olsun bu esastan şaşmamak gerekir. İşte bu düşünüş, insanları, milletleri ve hükümetleri bencillikten kurtarır, bencillik kişisel olsun, milli olsun daima kötü olarak kabul edilmelidir” ifadelerini hatırlatarak, “Bu sözler insanlığın tümü için de yol göstericidir. Bu sözlerin gereği yapılmış olsaydı, bugün insanlığın Ruanda’da, Bosna’da, Hocalı’da ve türlü başka yerde yaşadığı büyük acılar asla yaşanmayacaktı” dedi.

“BU KATLİAMA SESSİZ KALANLARIN ADALETLE YÜZLEŞMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM”

Açıklamasının devamında Azerbaycan halkına başsağlığı dileyen CHP Milletvekili Tekin, “Bu bilinçle Hocalı katliamının mağdurlarını anarken, Azerbaycan halkına baş sağlığı diliyor, bu katliamın sorumlularının ve buna sessiz kalanların da adalet ile yüzleşmesini temenni ediyor, dünyanın neresinde olursa olsun insanlara yapılan bütün zulüm ve haksızlıkları lanetliyorum” dedi.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.