Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 23°C
Per 23°C

CHP’li Meclis Üyesi Sevim Toprak’tan Eğitimde Devrim Niteliğinde Öneri: Ücretsiz Okul Yemeği!

CHP’li Meclis Üyesi Sevim Toprak’tan Eğitimde Devrim Niteliğinde Öneri: Ücretsiz Okul Yemeği!
6 Mayıs 2024 23:19 | Son Güncellenme: 6 Mayıs 2024 23:39
447

HABERMAX. Cumhuriyet Halk Partisi Ümraniye Belediye Meclis Üyesi Sevim Toprak, son meclis oturumunda dikkat çeken bir öneriyle gündeme geldi. Toprak, Ümraniye sınırları içindeki devlet okullarında eğitim gören öğrencilerin aç kalmaması için bir öğün yemeğinin belediye tarafından karşılanmasını talep etti.

Topçu’nun önerisi, Ümraniye Belediyesi’nin sosyal halkçı ve öğrenci dostu anlayışıyla uyumlu bir adım olarak değerlendirildi. Toprak, İstanbul kantinciler ve esnaf odasının belirlediği bir öğün yemeği ücretinin 115 TL olduğunu belirterek, bu yemeğin içeriğinin çorba, ana yemek, pilav, makarna, ayran, meyve veya tatlı olduğunu ifade etti. Üstelik bu yemeğin İBB’nin kent lokantalarında 45 TL’ye satıldığını da vurguladı.

Sevim Toprak, bu durumdan yola çıkarak, Ümraniye Belediyesi olarak okullarda benzer içerikteki bir yemeği ücretsiz olarak dağıtmanın mümkün olduğunu savundu. Özellikle gelir adaletsizliğinin yaygın olduğu ülkemizde birçok öğrencinin aç kaldığını dile getirdi.

Konuşmasında öğrencilerin sağlıklı beslenmesinin önemine vurgu yapan Toprak, “Doyuyorum ve Öğreniyorum” adı altında bir proje oluşturulmasının gerekliliğini vurguladı. Bu proje ile öğrencilerin daha sağlıklı bir şekilde eğitim alabileceğine inandığını belirtti.

Sevim Toprak, Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın nisan ayı boyunca birçok okulu ziyaret ettiğini ve öğrencilere öncelik verdiğini dile getirerek, bu projeye destek vermeleri durumunda birçok öğrencinin hayatında önemli bir gelişme sağlanacağını ifade etti.

Toprak’nun bu önerisi, meclis üyeleri ve kamuoyu tarafından olumlu karşılandı. Eğitimdeki sosyal adaletin sağlanması adına atılan bu adım, gelecek nesillerin sağlıklı gelişimine katkı sağlayacak gibi görünüyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.