Dolar 32,4744
Euro 34,8431
Altın 2.451,36
BİST 9.867,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

CHP’Lİ KAYA, YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİNİN KİŞİYE ÖZEL ÖĞRETİM ÜYESİ İLANINI CUMHURBAŞKANLIĞINA SORDUM

CHP’Lİ KAYA, YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİNİN KİŞİYE ÖZEL ÖĞRETİM ÜYESİ İLANINI CUMHURBAŞKANLIĞINA SORDUM
21 Ekim 2022 09:36 | Son Güncellenme: 21 Ekim 2022 09:47
279

HABERMAX.Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalına Dr. Öğretim Üyesi alımı için kişiye özel 16.09.2022 tarihinde Resmi Gazete’ye ilan verilmiştir.

Resmi Gazeteye verilen ilanda; Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Üniversiteler Arası Kurul (ÜAK) tarafından tanımlanmamış konular, alınacak adayın çalışmaları tanımlanarak açıklama sütununda, “Lisans ve lisansüstü derecelerini İnşaat Mühendisliği alanında almış olup Hidroloji, Risk Analizi ve Sürdürülebilir Drenaj Sistemleri konularında çalışmaları olmak.” şeklinde yer verilmiştir.

Alınmak istenen adayın, bu tanıma uyan İstanbul Teknik Üniversitesinde doktorasını yeni tamamlayan ve veri değerlendirmeye yönelik çalışmalar yapan bir kişi olduğu iddia edilmektedir.

Öğretim Üyesi alımı ilanının verilmesi için YÖK yönetmelikleri gereği bölüm kurul kararı ve fakülte yönetim kurulu onayı gerekirken, ilgili kurul kararlarının da bulunmadığı iddialar arasındadır.

Yıldız Teknik Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesinde kişiye özel kadrolar tanımlanarak kadrolaşma yapıldığı; ayrıca oluşturulan jürilerin de ilgili bilim dallarından kurulmadığı iddiaları bulunmaktadır.

Konuyu TBMM Başkanlığına verdiğim soru önergesiyle Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Okyay’a sordum. Sorularımı CİMER üzerinden de Cumhurbaşkanlığına da yönelttim.

Soru önergesiyle şu soruları sordum:

1. Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalına Dr. Öğretim Üyesi alımı için 16.09.2022 tarihinde Resmi Gazete’de kişiye özel ilan verilmiş midir?

2. Öğretim Üyesi alımı ilanının verilmesi için bölüm kurul kararı ve fakülte yönetim kurulu onayının bulunmadığı iddiaları doğru mudur?

3. İlanda tanımlanan kişinin, İstanbul Teknik Üniversitesinde doktorasını yeni tamamlayan, veri değerlendirmeye yönelik çalışmalar yapan bir kişi olduğu iddiaları doğru mudur?

4. Yıldız Teknik Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesinde kişiye özel kadrolar tanımlanarak kadrolaşmanın yapıldığı iddiaları doğru mudur?

5. İddialara ilişkin Cumhurbaşkanlığınca bir işlem başlatılacak mıdır?

CİMER üzerinden tarafıma gelen yanıtta, “Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) üzerinden Kurulumuz Başkanlığına intikal ettirilen 2204379051 sayılı başvurunuz, ilgili mevzuat kapsamında değerlendirilmesi ile sonucundan Kurulumuza ve tarafınıza bilgi verilmesi için 07.10.2022 tarih ve E-97354392-622.01-71165 sayılı yazımız ile Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne gönderilmiştir.” İfadelerine yer verilmiştir. TBMM Başkanlığına verdiğim soru önergesine ise henüz yanıt bir verilmemiştir.

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlüğünün yanıtını ve konuyu çok yakından takip ettiğimizi kamuoyunun bilgilerine sunuyorum.

Yıldırım KAYA

CHP Ankara Milletvekili

21 Ekim 2022

 

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.