Dolar 32,2087
Euro 34,7668
Altın 2.425,64
BİST 10.190,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 19°C
Per 20°C
Cum 22°C

CHP’Lİ KAYA, ÜNİVERSİTELERİN KAPATILMASINA 8 AY ÖNCE Mİ KARAR VERİLDİ?

CHP’Lİ KAYA, ÜNİVERSİTELERİN KAPATILMASINA 8 AY ÖNCE Mİ KARAR VERİLDİ?
24 Şubat 2023 18:41 | Son Güncellenme: 24 Şubat 2023 18:43
422

HABERMAX. Değerli Basın Emekçileri 6 Şubat 2023 tarihinde merkezi Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem 11 ilimizi etkilemiştir. YÖK ilk gün deprem bölgesindeki üniversiteleri geçici süre ile kapatmıştır. YÖK, 11 Şubat 2023 tarihinde ise tüm Türkiye’deki 208 üniversiteyi örgün eğitime kapatmıştır. Gerekçe olarak da KYK yurtlarının depremzedelere verileceği açıklanmıştır.

Sözcü Gazetesi Yazarı Sultan Uçar, 22 Şubat 2023 tarihli “Üniversiteleri kapatma kararı 8 ay önce alındı!” başlıklı yazısında; “Bundan 8 ay önce 21 Haziran 2022’de Üniversitelerarası Kurul (ÜAK), 254. toplantısını İÜ’de yaptı. YÖK Başkanı Erol Özvar, dönemin ÜAK Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ataç, 208 üniversitenin rektörü dahil, yükseköğretime yön veren 300 kişi salondaydı. YÖK Başkanı Özvar rektörlere, ‘Üniversitelerde, hükümet aleyhine eylem ve konuşmalara meydan verecek kalabalıklar oluşmasına izin vermeyeceksiniz. Seçime yakın öğrenci kulüp çalışmalarını azaltacaksınız.’ diyerek açık açık talimat verdi.” iddialarını gündeme taşımıştır:

Üniversitelerin kapatılma gerekçesi, yurtların depremzedelere verilmesi olarak açıklanmasına rağmen, öğrenci yurdu olmayan Galatasaray Üniversitesi gibi üniversiteler de kapatılmıştır.

Ayrıca belediyelerin, “KYK yurtları boşaltılmasın, üniversiteler kapanmasın; KYK yurtlarına alınacak depremzedelerin tamamının barınma sorununu biz karşılayalım.” teklifi de kabul görmemiştir.

TBMM Başkanlığına verdiğin soru önergesiyle, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a şu soruları sordum:

1. İddia edildiği gibi, üniversiteler, öğrencilerin seçim döneminde hükümet aleyhine eylem ve konuşmalar yapmaması için mi kapatılmıştır?

2. Üniversitelerin kapatılması kararı iddia edildiği gibi 8 ay önce mi alınmıştır?

3. Üniversitelerin, depremzedelerin KYK yurtlarına yerleştirilmesi için kapatıldığı açıklanmıştı. Ancak yurtları olmayan üniversiteler de kapatılmıştır. Neden?

4. Belediyelerin, “Yurtlar boşaltılmasın, üniversiteler kapatılmasın KYK yurtlarına alınacak depremzedelerin barınma sorununu biz karşılayalım.” teklifi neden kabul edilmemiştir?

5. Deprem bölgesi dışındaki üniversitelerin gerçek kapatılma gerekçesi nedir?

6. Deprem bölgesindeki üniversite öğrencileri, neden diğer üniversitelere misafir öğrenci olarak alınıp eğitim öğretime devam edilmemiştir?

7. Uzaktan eğitim devam edecekse, deprem mağduru öğrencilerin bilgisayar, internet, barınma, yemek ve diğer sorunları nasıl çözülecek?

Konuya ilişkin Ankara Hukuk Fakültesi önünden çektiğim video ve soru önergesini ekte bilgilerinize sunarım.

Yıldırım KAYA
CHP Ankara Milletvekili
24 Şubat 2023

Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.