Dolar 32,7777
Euro 35,0482
Altın 2.455,41
BİST 10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 30°C
Sal 29°C
Çar 29°C
Per 29°C

CHP’den Kıbrıs çıkarması: Mehmet Tüm mecliste Cumhurbaşkanı Vekili Töre ile görüştü

CHP’den Kıbrıs çıkarması: Mehmet Tüm mecliste Cumhurbaşkanı Vekili Töre ile görüştü
24 Mayıs 2024 18:19
161

HABERMAX. Yerel seçimlerde büyük başarı elde eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), örgütlenme seferberliğini yurt dışına taşıdı. Almanya’da bugüne kadar 16 birlik ve 4 temsilcilik açan CHP, geçtiğimiz 12 Mayıs’ta bu birlik ve temsilciliklerin çatısı olarak CHP Almanya Birlikleri Federasyonu’nu kurdu ve 1. Olağan Kongre’yi toplayarak yöneticilerini belirledi. Ondan önce de Fransa’da Paris Birliği’ni kurarak Fransa’daki birlik ve temsilcilik sayısını yediye çıkaran CHP’de gözler şimdi de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne çevrildi.

CHP Yurt Dışı Örgütlerden Sorumlu Parti Meclisi Üyesi Mehmet Tüm, Almanya, İsviçre ve Fransa temaslarından sonra dün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne geçti. Kıbrıs Birliği’ni kuran CHP, parti tabelasını ilk kez Kıbrıs’ta asmış oldu. Kuruluş çalışmalarına, KKTC’ye giden Mehmet Tüm de dahil oldu. Mehmet Tüm’ü havalimanında CHP Kıbrıs Birliği yöneticileri karşıladı. Kısa sürede büyük bir örgütlülüğe ulaşan Kıbrıs Birliği’nden temsilcilerle birlikte Mehmet Tüm, gün boyu bir dizi görüşme gerçekleştirdi.

CUMHURBAŞKANI VEKİLİNE ZİYARET

CHP Parti Meclisi Üyesi Mehmet Tüm, CHP Kıbrıs Birliği’ndeki partililerle görüştükten sonra Cumhuriyet Meclisi’ne hareket etti. Beraberindeki heyetle Cumhurbaşkanı Vekili, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ile görüşen Mehmet Tüm, Cumhuriyet Halk Partisi olarak Kıbrıs’ta çalışmalara başladıklarını hatırlattı ve Kıbrıs’ın Cumhuriyet Halk Partisi için önemini vurguladı.

BÜLENT ECEVİT ANILDI

Cumhuriyet Meclisi Şeref Salonu’nda yapılan görüşmede, Cumhurbaşkanı Vekili Zorlu Töre, KKTC’nin kolay kurulmadığını ve bugünlere çok zor şartlarda gelindiğini vurgularken, adada 96 yıl Türk ordusunun gelmesini beklediklerini belirtti. Töre, eski CHP Genel Başkanı ve Barış Harekatı’nı başlatan dönemin Başbakanı Bülent Ecevit’i de saygı ve rahmetle andı.

SOSYAL DEMOKRATLAR BULUŞMASI

Mehmet Tüm, beraberindeki birlik temsilcileriyle Cumhuriyet Meclisi’ndeki temaslarının ardından Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı’yı ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu. Lefkoşa Belediyesi’nin ardından Toplumcu Demokrasi Partisi ve Cumhuriyetçi Türk Partisi genel merkezlerine giden Mehmet Tüm, burada iki partinin de genel başkanlarıyla ve yöneticileriyle buluştu. Parti genel merkezlerine yaptığı ziyaretin ardından Girne Belediyesi’ne geçen ve Belediye Başkanı Murat Şenkul ile görüşen Mehmet Tüm, yarın da CHP Kıbrıs Birliği’nin resmi açılışını yapacak.

MEHMET TÜM’DEN AÇIKLAMA

Kıbrıs Birliği’nin kurulması, Lefkoşa Belediyesi’ne ve Cumhuriyet Meclisi’ne yapılan ziyaretlerden sonra Kıbrıs gezisiyle ilgili bir açıklama yapan CHP Yurt Dışı Örgütlerden Sorumlu Parti Meclisi Üyesi Mehmet Tüm, partisinin yurt dışı örgütlenmesinde bir seferberliğe giriştiğini anımsatarak, “1 Nisan sabahının bizlere yansıması, ‘daha iyisini başarabiliriz’ oldu. 31 Mart yerel seçimlerinde bu başarıya ulaşan ve Türkiye’nin birinci partisi konumuna erişen Cumhuriyet Halk Partisi, bu başarıyı genel seçimlerde de iktidar ile taçlandıracak güçte ve iradededir. Kolları sıvadık, yüzlerce görüşme, toplantı yaptık ve ülke ülke yol haritamızı belirledik. Artık dünyanın herhangi bir yerinde bir yurttaşımız yalnız kalmayacak, dünyanın neresinde Gazi’nin ideallerine, Gazi’nin partisine gönül vermiş bir yurttaşımız varsa orada baba ocağının bacası tütecek” diye konuştu.

‘İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜMÜZE KIBRIS DA EKLENDİ!’

Kıbrıs’ın kendileri için özel bir öneme sahip olduğunu aktaran Mehmet Tüm, “Üçüncü Genel Başkanımız Bülent Ecevit’in aziz ruhu şad olsun. 96 yıl beklenen Türk ordusunu Kıbrıs’a ayak bastıran, burada bir Türk Cumhuriyeti kurulmasına öncülük eden Ecevit, partimizin unutulmaz liderlerindendir. Rahmetli Ecevit, aynı buradaki Türklerin verdiği mücadele gibi, çok zor şartlar altında Kıbrıs Barış Harekatı’nı örgütlemiş ve hayata geçirmiştir. Partisinin, partimizin bayrağını Kıbrıs’ta dalgalandırmak da bize nasip oldu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Bülent Ecevit’in partisi artık Kıbrıs’tadır. Kıbrıs’ta ve diğer ülkelerde yaşayan yurttaşlarımız da artık Türkiye’deki iktidar yürüyüşümüzün birebir üyesidir, kuvvetli birer parçasıdır. İktidarımızı işte böyle kol kola girerek kuracağız” değerlendirmesini yaptı.

CHP Kıbrıs’ta Örgütlenme Seferberliğine Başladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), yerel seçimlerde elde ettiği başarıyı yurt dışına taşıyor. CHP Yurt Dışı Örgütlerden Sorumlu Parti Meclisi Üyesi Mehmet Tüm, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Kıbrıs Birliği’ni kurarak çalışmalarına hız kazandırdı. Mehmet Tüm, Kıbrıs’ta gerçekleştirdiği ziyaretlerde Cumhurbaşkanı Vekili Zorlu Töre ile görüştü ve Kıbrıs’ın CHP için önemini vurguladı.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.