Dolar 32,1997
Euro 35,0864
Altın 2.500,74
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Cts 22°C
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 24°C

CHP’den ‘Başak Cengiz’ tepkisi

CHP’den ‘Başak Cengiz’ tepkisi
11 Kasım 2021 22:58 | Son Güncellenme: 11 Kasım 2021 22:59
298

HABERMAX.CHP Gençlik Kolları Myk Üyesi Sercan Çelik Başak Cengiz cinayetine ilişkin yazılı açıklama yaparak sert tepki gösterdi.

Kadın cinayetlerinin vahşet boyutlarına ulaştığını dile getiren Çelik şunları söyledi: “Bir kadının hayatının bu kadar değersiz ve savunmasız görülmesinden vazgeçilmesini istiyoruz. Kadın cinayetlerinin ve yaptırımlarının faillerinin yanına kâr kalacağı algısı cinayetleri ve vahşet boyutlarını artırmaktadır. Başak Cengiz, kurbanını arayan bir caninin radarına takılmıştır. Katili ise sırf canı sıkıldığı için, bir insanı öldürmek amacıyla sokağa çıktığını ve maktul sırf kadın olduğu için karşı koyamayacağına emin olduğundan cinayeti işlediğini itiraf etmiştir. Akıl hastalığı yalanının arkasına saklanan katil, cinayetten sonra evinin banyosunda suç aletini yıkamayı ise akıl edebilmiştir. Biz de bunların bahane olduğunu anlayabilecek ve bahaneler ardına sığınan canilerin cezadan kurtulmasını engellemek için hukuki her türlü girişimi yapabilecek kadar akıllıyız. Daha önce olduğu gibi bu kez de caninin yakasından düşmeyeceğiz.”ifadelerini kullandı.

Çelik’in açıklaması şöyle; Hiçbir kadının kaderi, bir erkeğin can sıkıntısına bağlı değildir. Pamuk ipliğine bağlı hayatlarımızda ölümü hiç beklemediğimiz biri yüzünden, hiç beklemediğimiz biri elinden ve her an olacakmış gibi hissetmekten bıktık. Gerekli tedbirlerin alınmamasından, yükümlülüklerin yerine getirilmemesinden; her güne yeni bir cinayet ile uyanmaktan ve her günü yeni bir cinayetle kapatmaktan da bıktık. Başak Cengiz ne kılıçla vahşice öldürülen ilk kadın ne de tanımadığı biri tarafından sebepsiz yere öldürülen ilk kadın. Bizse bir kez daha son olmasını diliyor, kanun koyucu ve kolluk güçlerinin üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini bekliyoruz” dedi.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.