Dolar 32,3842
Euro 34,7587
Altın 2.412,45
BİST 10.100,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 18°C

CHP’de Genel Başkanlık Yarışında Özgür Özel Zafere Ulaştı

CHP’de Genel Başkanlık Yarışında Özgür Özel Zafere Ulaştı
5 Kasım 2023 03:13 | Son Güncellenme: 5 Kasım 2023 04:02
228

HABERMAX.CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) genel başkanlık seçimleri büyük bir sürprize sahne oldu. Partinin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, delegelerin ezici çoğunluğuyla üstü çizilerek genel başkanlık koltuğunu kaybetti. Yerine Özgür Özel, CHP’nin 8. Genel Başkanı olarak seçildi.Bir 5 kişi, kalabalık ve yazı görseli olabilir

Delegelerin oyları sonucunda, Özgür Özel 812 delege oyunu alarak CHP’nin yeni lideri oldu. Bu değişiklik, Türk siyasi sahnesinde önemli bir gelişme olarak kabul ediliyor.

Kemal Kılıçdaroğlu, uzun yıllardır CHP’nin genel başkanlığını sürdürmüş ve partinin önemli bir figürü olarak tanınmıştı. Ancak delegelerin çoğunluğunun tercihi, Özgür Özel’e kaydı. Özel’in liderliğinde CHP’nin politika ve stratejilerinde nasıl bir değişim yaşanacağı ise yakından takip edilecek konular arasında.

Bu değişiklik, Türkiye siyasetindeki dinamikleri ve CHP’nin geleceğini etkileyebilir. Partinin yeni lideri, partiyi nasıl yönlendireceği ve politika değişiklikleri konusundaki vizyonunu nasıl şekillendireceği konusunda kamuoyunun merakını çekiyor.

Öte yandan, CHP delegelerinin bu tercihi, Türkiye’deki siyasi gelişmeleri ve CHP’nin rolünü önümüzdeki dönemde nasıl etkileyebileceği konusunda spekülasyonlara yol açıyor. Partinin yeni lideri, partinin hedeflerini ve politikalarını nasıl şekillendireceği konusunda önümüzdeki günlerde açıklamalar yapması bekleniyor.

CHP’deki bu değişiklik, Türk siyasetinin geleceği üzerinde büyük bir etki yapabilir ve yakın gelecekteki siyasi gelişmelerin yönünü belirlemede kritik bir rol oynayabilir. Bu nedenle, Türkiye’deki siyasi gözlemciler ve kamuoyu, CHP’nin yeni liderinin nasıl bir vizyonla hareket edeceğini ve parti içindeki değişikliklerin sonuçlarını merakla bekliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Yeni Genel Başkanı Özgür Özel’den İlk Mesaj

“Beni Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı’na layık gören Cumhuriyetimizin 2’nci Yüzyılının İlk Kurultayının delegelerine teşekkür ediyorum. Bu büyük sorumluluğu taşımanın bilincindeyim ve bu görevi layıkıyla yerine getirmek için buradayım.

Partimizi iktidar yapmak için, bu salondaki umut dalgasını büyütmek gerekiyor. Bu yolda, tüm parti örgütümüzle omuz omuza çalışacağımıza söz veriyorum. Çünkü inanıyorum ki, birlikte, halkımıza daha adil, daha özgür, daha demokratik bir Türkiye sunabiliriz.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarihinde yeni bir dönem açıyoruz ve bu dönemi hep birlikte inşa edeceğiz. Hep birlikte, ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşıyacağız.

Bu güveni bana ve ekibime gösterdiğiniz için teşekkür ederim. Partimize ve ülkemize olan bağlılığımızla, başarılı bir gelecek inşa edeceğiz. Hep birlikte daha güzel günler için çalışmaya devam edeceğiz. Teşekkür ederim.”

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.