Dolar 32,2643
Euro 34,7486
Altın 2.409,24
BİST 10.298,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
24°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C
Cts 20°C

CHP Şişli Belediye Başkan Adayı Şahan’dan Çarpıcı Açıklamalar:

CHP Şişli Belediye Başkan Adayı Şahan’dan Çarpıcı Açıklamalar:
27 Şubat 2024 00:24
113

HABERMAX. CHP Şişli Belediye Başkan Adayı Şahan:“Şişli’de 6306 kentsel dönüşüm yasası, bir önceki dönem İBB İmar Komisyonu, özel planlama alanı yetkileri kullanılarak, donatı alanı, pazar alanı, deprem toplanma alanı, yeşil alanlarından sağlanan imar rantının değeri 5 milyar dolar”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şişli Belediye Başkan Adayı Resul Emrah Şahan, “Şişli’de 6306 kentsel dönüşüm yasası, bir önceki dönem İBB İmar Komisyonu, özel planlama alanı yetkileri kullanılarak, donatı alanı, pazar alanı, deprem toplanma alanı, yeşil alanlarından sağlanan imar rantının değeri 5 milyar dolar” dedi.

Türkiye Sosyal Ekonomik Siyasal Araştırmalar Vakfı’nca (TÜSES), Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde düzenlenen “Yerel Seçimlere 5 Kala” panelinin “Nasıl bir yerel yönetim?” başlıklı oturumunda konuşan Şahan, seçimlere ilişkin çok kritik bir eşiğe gelindiğini kaydederek, gelinen noktada rekabetçi otoriter sistemin muhalefeti daha kırılgan ve sandıkla bir şeyin değişmeyeceğine ikna etmeye çalıştığını dile getirdi.

Bu seçimin “hayati” değer taşıdığına değinen Şahan, İstanbul’un demokratikleşme açısından çok büyük bir umut olduğunu aktararak, “Bu umudu 2019 yılında yakaladık. Bu umudu bu seçimde bir daha yakalamak zorundayız.” şeklinde konuştu.

Önümüzdeki yerel seçimlerde İstanbul’da bir milyonun üzerinde ilk defa oy kullanacak seçmen olduğunu vurgulayan Resul Emrah Şahan, şöyle devam etti:

“Biz 2019’da 800 bin farkla İstanbul’u aldık. Şişli’de bu seçimde yeni seçmen sayısı 17 bin. Biz Şişli’de stratejik olarak 17 bin seçmeni hedefliyoruz. Sandıkta kendi karar alıp kendi yaşamına ilişkin bir şeyin değişebileceğine inancı çok düşük seçmenin. Motive etmemiz, anlatmamız gerekiyor. Burada yerele de çok iş düşüyor tabii. Hikaye aslında en küçük birimden başlıyor. Yani kendi yaşam alanına ilişkin karar alma mekanizmalarında bir şeyi dönüştürebildiğine ikna edebilirsek ve bunu gösterebilirsek karar alma süreçlerine katılabiliyor ve o zaman bu süreçte bir aktör haline dönüşebiliyor.“

10 MEYDANI DÜZENLEDİĞİMİZ YARIŞMALARLA YAPTIK

İstanbul Planlama Ajansı ve İBB ile 10 meydan için yarışmalar düzenlediklerini ifade eden Şahan, “Bu yarışmalardan çıkan sonuçları İstanbul halkının oylamasına sunduk. 400 bin İstanbullu gündelik hayatı yaşadığı meydanlara ilişkin bir oy hakkını kullandı. Seçme hakkını kullandı. Dünyada böyle bir örnek yok.” dedi.

Kentlerdeki derinleşen yoksulluğun yok edilmesine ilişkin politikalar yürüttüklerine dikkati çeken Şahan, şunları kaydetti:

“Kent lokantaları, kreşler bunun bir örneği. Bakın buraya sadece 500 metre uzaklıkta Habitat kütüphanesi açtık. Normalde bir AVM projesiydi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi 8 bin metrekarelik bir alanı kütüphane, sessiz çalışma alanına dönüştürdü. 12 bin üyesi var. 2 bin genç evinde sessiz çalışma imkanı olmadığı için oraya geliyor. 35 bin kitap kapasitesi var. Yerelin gücü tam da kırılganlıklara, bu kutuplaşmalara ilişkin gerçek politikaları ve bunlara dokunan işleri üretmektir. İBB’de bunu 2019’dan bugüne kadar yaptık. Yerel yönetimde de yaptık. Şişli’ye gelirsek İstanbul’un kalbi. Şişli sadece kendi yaşayan nüfusundan ibaret değil. Gündüz nüfusun 3.5 milyon, kendi sınırları içerisindeki AVM’lerdeki günlük sirkülasyonun 2.7 milyon olduğu, sadece bir tane otobüs durağından örnek verecek olursak, Mecidiyeköy’deki bir otobüs durağının sirkülasyonu kendi nüfusunun 2.5 katı. En fazla turizm acentesinin olduğu, gayrisafi milli hasılanın yüzde 7’sine hakim şirketlerin merkezinin olduğu bir yerden bahsediyoruz. Bunların hepsi bir potansiyel. Bu potansiyellerin hepsini nasıl konuşacağımızı tespit etmemiz lazım ve yerel olan ilişkisini iyi kurgulamamız lazım.“

Seçim kampanya sürecinde “Ortak akıl” toplantıları yaptıklarını ve kentin pek çok aktörüyle buluştuklarını belirten Şahan, “Potansiyelleri görüyoruz. Mesela iki potansiyelden bahsedeyim bu ilçeyle alakalı. Sağlık sektörü ve turizm acenteleri. Alt eleman bulamıyoruz diyorlar. Sadece sertifikayla almamız gereken alt elemana ihtiyacımız var. Potansiyelini hesapladık. Beş yılda sadece Şişli sınırları içerisindeki sağlık sektörünün alt elemanlarına ilişkin sağlayabileceğimiz istihdam 40 bin. Acentaların da böyle bir sıkıntısı var. Şimdi bu potansiyelle bu soruna ilişkin bir proje geliştirdiğimizde, yerel zaten kendi rolünü yapmış oluyor. İstanbul sınırsal kutuplaşma ve mekansal kutuplaşmanın en derin yaşandığı metropollerden biri. Merkez ilçede Şişli de bunun çok çarpıcı örneklerini görüyoruz. Yani nasıl çarpıcı örneğini görüyoruz? Milyon dolara satılan bir dairenin sadece 7 metre karşısında bir gecekonduyla karşı karşıyayız. Bu aslında biraz önce bahsettiğim bütün her şeye ilişkin mekan. planlamada bir adaletin olmayışıyla alakalı bir şey.” diye konuştu.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.