Dolar 32,2625
Euro 34,7230
Altın 2.399,81
BİST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 20°C

**CHP Milletvekili Gürsel Tekin, Türkiye’nin Ekonomik Zorluklarına Dikkat Çeken Simgesel Bir Eylem Planlıyor**

**CHP Milletvekili Gürsel Tekin, Türkiye’nin Ekonomik Zorluklarına Dikkat Çeken Simgesel Bir Eylem Planlıyor**
3 Eylül 2023 11:23
147

HABERMAX.Türkiye’de son yıllarda artan ekonomik zorluklar ve maddi sıkıntılar, ülkenin dört bir yanındaki insanları etkilemeye devam ediyor. Bu zorlu süreçte, Türkiye’nin ana muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) 27. dönem milletvekili Gürsel Tekin, hükümetin ekonomi politikalarına dikkat çekmek ve milyonlarca insanın yaşadığı sıkıntıları vurgulamak amacıyla dikkat çekici bir eylem planlıyor.

Gürsel Tekin’in bu eylemi, Türkiye’nin ekonomik zorluklarına ve artan fiyatlarına karşı simgesel bir tepki olarak görülüyor. Kasımpaşa semtinde düzenlediği “Dert Masası” adını verdiği etkinlik, hem semtin sembolik önemine vurgu yapıyor hem de Türkiye’deki ekonomik sıkıntılara dikkat çekmeyi amaçlıyor. Kasımpaşa, Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doğup büyüdüğü yer olarak biliniyor, bu nedenle semtte düzenlenen etkinlik büyük bir sembolizme sahip.

 

Gürsel Tekin’in açıklamalarına göre, bu eylemin en temel amacı, Türkiye’deki ekonomik sıkıntıları hükümet yetkililerine iletmek ve bu sorunlara çözüm bulunmasını talep etmektir. Tekin, Kasımpaşa’da yaptığı açıklamada bir kadının ifadesini paylaşarak ekonominin gerçek yüzünü gözler önüne serdi. Kadının sözleri oldukça çarpıcıdır: “Biz zaten ekmeğe aşa ulaşamıyoruz, çocuklarım doysun diye doğal olarak açlık grevindeyim.”Bu ifade, Türkiye’deki birçok ailenin yaşadığı maddi sıkıntıları ve geçim mücadelesini net bir şekilde ifade etmektedir. Gürsel Tekin, “Bu ifade, ülkedeki birçok ailenin yaşadığı maddi sıkıntıları ve geçim mücadelesini çarpıcı bir şekilde ortaya koyuyor” şeklinde konuşuyor.

 

Kasımpaşa’daki “Dert Masası” etkinliği sırasında Gürsel Tekin, semt sakinleriyle görüşüp sorunları dinlemiş ve fiyatların yükselmesiyle ilgili endişelerini dile getirmiş. Özellikle pazar yerindeki yüksek fiyatlar halkın cebini derinden etkiliyor. Tekin, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e bu konuda bir mesaj gönderme kararı almış. Aldığı biberleri Maliye Bakanı’na gönderme sözü vererek, “Fiyatlar düşmediği zaman bu biberleri size göndereceğim” demiş.Gürsel Tekin, Kasımpaşa’da yaptığı açıklamada, semtin içinde bulunduğu durumu vahim olarak nitelendirmiş ve yoksulluğun, sefaletin kol gezdiği bir yer haline geldiğine dikkat çekmiştir. Ayrıca, Türkiye genelindeki ekonomik sıkıntılara da vurgu yaparak, “Türkiye’nin ekonomik sıkıntıları, her geçen gün daha fazla insanın hayatını etkiliyor” demiştir.

Milletvekili Tekin, ekonomik zorlukların yanı sıra bebek bezlerinin fiyat artışına da özellikle dikkat çekmiştir. Bebek bezlerinin yüksek fiyatları, ailelerin ekonomik olarak daha da zor bir duruma düşmesine neden oluyor. Tekin, bu konuda şunları söylemiştir: “Vatandaş bir bez almış. Yüz on lira. O da en ucuz marka. Bari KDV’ni kaldırın ya. Allah’tan korkun. Ne olursunuz ya. Mamanın KDV’ni kaldırın. İnsanlarımız çocuklarına bez alamayacak duruma gelmiş.”

Gürsel Tekin’in bu eylemi, Türkiye’de giderek artan ekonomik zorlukları ve maddi sıkıntıları kamuoyunun dikkatine getirmek ve hükümete bu sorunlara çözüm bulma çağrısında bulunmak amacıyla önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e göndermeyi planladığı acı biber, fiyat artışlarına ve ekonomik sıkıntılara karşı simgesel bir protesto olarak görülüyor. Gürsel Tekin, halkın sesini duyurabilmek için sıradışı bir yol izleyerek ekonomik sorunlara dikkat çekiyor ve çözüm bekleyen milyonlarca insanın umudu olmayı hedefliyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.