Dolar 34,1093
Euro 37,8820
Altın 2.800,11
BİST 9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Per 24°C
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 24°C

CHP Lideri Özgür Özel’den Dilruba Kayserilioğlu’nun Tahliyesi Üzerine Açıklama: “Gerçek Demokrasi İçin Hukuk Sistemimizi Yeniden Kuracağız”

CHP Lideri Özgür Özel’den Dilruba Kayserilioğlu’nun Tahliyesi Üzerine Açıklama: “Gerçek Demokrasi İçin Hukuk Sistemimizi Yeniden Kuracağız”
30 Ağustos 2024 11:40
164

HABERMAX. CHP Genel Başkanı **Özgür Özel, Dilruba Kayserilioğlu’nun** dün gece saatlerinde hapishaneden tahliye edilmesiyle ilgili önemli bir açıklama yaptı. Özel, tahliyenin ardından yaptığı açıklamada, Kayserilioğlu’nun hiç tutuklanmamış olması gerektiğini belirtti ve yaşanan sürecin hukuk ve demokrasi açısından büyük bir sorun teşkil ettiğini vurguladı.Bir 1 kişi ve yazı görseli olabilir

Dilruba Kayserilioğlu’nun Tahliyesi

Özgür Özel, Dilruba Kayserilioğlu’nun serbest bırakılmasını önemli bir gelişme olarak değerlendirdi. Kayserilioğlu’nun, hukuken hiçbir gerekçe olmadan tutuklanmış olması gerektiğini ifade eden Özel, bu durumun, Türkiye’nin hukuk sisteminde ve demokrasi anlayışında köklü değişiklikler yapılması gerektiğini ortaya koyduğunu söyledi. Özel, “Dilruba Kayserilioğlu’nun özgürlüğe kavuşmuş olması önemli bir adım, fakat yaşanan süreç hukuk sistemimize ve demokrasimize büyük zarar vermiştir,” şeklinde konuştu.

Hukuk ve Demokrasi Üzerindeki Etkiler

Özel, Kayserilioğlu’nun tutuklanmasının ve sonrasındaki hukuki sürecin, Türkiye’nin adalet sisteminin ve demokratik değerlerinin sorgulanmasına neden olduğunu belirtti. “Hiçbir yurttaşımızın çıkarları ve kaçışları nedeniyle özgürlüklerinden mahrum bırakılmaması gerektiğinin altını çiziyoruz. Bu tür olaylar, demokratik ve adil bir hukuk sisteminin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor,” dedi.

Gelecek İçin Vizyon

CHP Genel Başkanı, Türkiye’nin gerçek bir demokrasiye kavuşabilmesi için hukuk sisteminde köklü reformlar yapılması gerektiğinin altını çizdi. “Gerçek bir demokrasi ancak hukuk sistemimizi ve adalet anlayışımızı yeniden yapılandırdığımızda mümkün olacaktır. Biz, yurttaşlarımızın haklarını ve özgürlüklerini koruyan, adil ve şeffaf bir hukuk sisteminin kurulması için mücadele edeceğiz,” dedi.

Sonuç CHP Lideri Özgür Özel: “Dilruba Kayserilioğlu’nun Tahliyesi Hukuk ve Demokrasi İçin Önemli”

Özgür Özel’in açıklamaları, Türkiye’nin mevcut hukuk sistemi ve demokrasi anlayışına yönelik eleştirilerini ve bu konudaki reform gereksinimini açıkça ortaya koyuyor. CHP lideri, hem Kayserilioğlu’nun tahliyesinin ardından yaşanan süreçle ilgili hem de genel olarak hukuk ve demokrasi standartlarının iyileştirilmesi gerekliliğine vurgu yaparak, bu yönde atılacak adımların önemini belirtti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel:
“Dilruba’nın tutukluluğu baştan sona hukuksuzdur. Bir kişiyi yatarı olmayan bir suçtan bir aya yakın özgürlüğünden mahrum etmek, yönetimdeki acziyetin ve savrulmanın ifadesidir.
3 Eylül günü duruşmada serbest kalacağını ümit ediyoruz.”
Bir sokak röportajındaki ifadeleri nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu’nu ziyaret ettim.
“Türkiye’deki her mağduriyetin, yaşanan her hukuksuzluğun karşısındayız. Her mağdurun ve her mazlumun siyasi görüşü ve düşüncesi ne olursa olsun yanındayız.”,
Bir 6 kişi ve yazı görseli olabilir
Paylaşın:
Habermax'ta Tarafsız ve Şeffaf Habercilik Habermax olarak, habercilik anlayışımızın temelinde objektiflik, tarafsızlık ve şeffaflık yer alıyor. İnternet sitemizde, hakaret içermediği sürece her görüşe saygı göstererek, farklı bakış açılarına yer vermeye özen gösteriyoruz. Siyasi haberlerde sağ-sol ayrımı yapmaksızın, toplumun her kesimine hitap eden ve doğru bilgilendirmeyi amaçlayan içerikler sunuyoruz. Güncel ve doğru habere ulaşmanın önemine inanan Habermax, okuyucularının güvenini kazanmayı ve korumayı hedeflemektedir. Siz de güvenilir ve tarafsız haberlere ulaşmak için bizi takip etmeye devam edin.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.