Dolar 32,2099
Euro 34,7962
Altın 2.425,30
BİST 10.174,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 19°C
Per 20°C
Cum 22°C

CHP Lideri Özel’den “Haramiler” ve Büyükşehir Belediye Başkanlarına Sesleniş

CHP Lideri Özel’den “Haramiler” ve Büyükşehir Belediye Başkanlarına Sesleniş
30 Ocak 2024 21:21 | Son Güncellenme: 30 Ocak 2024 21:23
145

HABERMAX. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yaptığı açıklamada, iktidarı “haramiler” olarak nitelendirdi ve İstanbul ve Ankara’da sosyal yardımlarda yapılan artışlara dikkat çekti. Özel, “Haramilerin saltanatını yıkıp da gelmiştik; şimdi yüzleri güldürüyoruz ya. ‘Vermez’ dedikleri sosyal yardımları İstanbul’da 3, Ankara’da 4 katına çıkardık ya. Şimdi haramiler ‘Geri dönelim mi?’ diyorlar. Bütün elimizdeki büyükşehirlere söylüyoruz. Haramiler gelmek istiyor, halkçı belediye başkanlarımıza sahip çıkın!” ifadelerini kullandı.

Özel’in açıklamasında öne çıkan noktalar:
  • Haramiler benzetmesi: Özel, iktidarı “haramiler” olarak nitelendirerek, halkın refahını değil, kendi çıkarlarını gözettiklerini savundu.
  • Sosyal yardımlarda artış: Özel, İstanbul ve Ankara’da CHP’li belediyeler tarafından yapılan sosyal yardımlarda 3-4 katlık artış olduğunu söyledi.
  • İktidara karşı uyarı: Özel, iktidarın tekrar iktidara gelmek için çabaladığını ve halkın halkçı belediye başkanlarına sahip çıkması gerektiğini savundu.

Açıklamanın yankıları:

  • CHP’lilerden destek: Özel’in açıklaması, CHP’lilerden ve bazı muhalif kesimlerden destek gördü.
  • İktidardan tepki: İktidar kanadı ise Özel’in açıklamasına tepki göstererek, “yalan” ve “provokasyon” olduğunu savundu.

Açıklamanın önemi:

Özel’in açıklaması, yaklaşan seçimlere yönelik bir hamle olarak yorumlanabilir. Açıklama ile CHP, iktidara karşı sert bir eleştiri yöneltirken, aynı zamanda halkçı belediyelerin başarılarını da öne çıkarmayı amaçlıyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.