Dolar 32,2462
Euro 34,8013
Altın 2.424,16
BİST 10.112,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Sert Eleştiriler: “Rant Zihniyeti Artık Yok!”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Sert Eleştiriler: “Rant Zihniyeti Artık Yok!”
5 Ocak 2024 21:12
157

HABERMAX.Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin geçmişte karşılaştığı birçok sorunun kaynağının, arazilerin ranta açılması üzerinden yapılan uygulamalarda olduğunu belirtti. Özel, özellikle İstanbul’da yaşanan arazi spekülasyonlarına dikkat çekerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi.Bir kalabalık, haber odası ve şunu diyen bir yazı 'EMIN ELLERDE' görseli olabilir

Özgür Özel’in açıklamalarından bazı önemli noktalar:

1. Rant Zihniyeti Kapanıyor: Özgür Özel, geçmişte her buldukları arsayı ranta açan zihniyetin artık Türkiye’de olmadığını belirtti. Bu durumu olumlu bir gelişme olarak değerlendiren Özel, ülkenin geleceği açısından daha adil ve şeffaf bir planlama anlayışının benimsenmeye başlandığını ifade etti.

2. Ranta Karşı Net Duruş: Genel Başkan, hükümetin önceki dönemlerde sıkça eleştirilen “rant ekonomisi” uygulamalarına karşı net bir duruş sergiledi. Bu açıklamalar, CHP’nin ranta dayalı siyasetlere karşı oluşunu vurgulayarak, partisinin değişen Türkiye siyasetindeki rolüne dikkat çekiyor.

3. Erdoğan’ın Dış Ülkelerle Arsa Pazarlaması: Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirerek, İstanbul üzerinden dış ülkelere yapılan arsa pazarlamalarına değindi. Özel, Erdoğan’ın bu tarz uygulamaları artık gerçekleştiremediğini iddia ederek, Türkiye’nin bu yönde attığı adımların sonuç verdiğini savundu.

4. İstanbul’daki Araziler ve Spekülasyon: Genel Başkan, özellikle İstanbul’da yaşanan arazi spekülasyonlarını ve arazilerin ranta açılmasını eleştirdi. Bu eleştiriler, kentteki arazi kullanım politikalarının sürdürülebilirlik ve halkın çıkarları doğrultusunda düzenlenmesi gerekliliği üzerinde duruyor.

Özgür Özel’in açıklamaları, CHP’nin siyasetini daha şeffaf, adil ve halkın taleplerine uygun bir yöne doğru evrilmeye başladığına dair bir işaret olarak değerlendirilebilir.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.