Dolar 32,3861
Euro 34,7710
Altın 2.406,18
BİST 10.195,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C

CHP Gençlik Kollarından iktidara ‘ekonomik tedbir’ tepkisi

CHP Gençlik Kollarından  iktidara ‘ekonomik tedbir’ tepkisi
9 Nisan 2020 20:22
484

AHA.CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Sercan Çelik , iktidarın korona virüse karşı aldığı ekonomik tedbirlere ilişkin yazılı açıklama yaparak tepki gösterdi.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Sercan Çelik yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi :Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ekonomik tedbirleri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele döneminde uygulamaya koyduğu Tekâlifi Milliye Kararlarına atıf yaparak açıklamasıyla ilgili konuşan Çelik, “Tekâlifi Milliye Kararları öncelikle bu seçilmiş, korunmuş ve vergi borçları defalarca silinmiş bu garantici yandaşlara hatırlatılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Çelik’in yaptığı açıklama şöyle:

“Önceki hükümetlere dönük eleştiri konusu yaptığı hemen her şey kendi başına da gelen iktidarın, bu kez eleştiri yerine Tekâlifi Milliye Kararlarına atıf yapması gündemdeki yerini koruyor.

İktidarın, Koronavirüs Salgını sonrasında yardım toplama kampanyası başlatırken İstiklal Savaşı’mızın Başkomutanı ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü hatırlaması son derece önemli ve anlamlıdır.

Oysa Tekâlifi Milliye Emirleri, karşılıksız bağış, hibe veya yardım değil, bedeli sonradan ödenmek üzere alınan zorunlu borçtu.

1921’de alınan Tekâlifi Milliye borçlarının yüzde 72,3’ü 1923 yılında, geriye kalan borçlar da 1929 sonuna ve son kuruşuna kadar hak sahiplerine ödenmiştir.

Ülkemizin, milletimizin ve bütün insanlığın Koronavirüs salgınından bir an önce kurtulmasını Yüce Allah’tan diliyor, vatandaşlarımızın alınan kararlara titizlikle uymalarını ve evde kalmalarını temenni ediyorum.”

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.