Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Paz 32°C
Pts 30°C
Sal 29°C
Çar 29°C

CHP Bursa İl Başkanı: İsrail’in Filistin’e Yönelik Saldırıları Kınandı

CHP Bursa İl Başkanı: İsrail’in Filistin’e Yönelik Saldırıları Kınandı
2 Haziran 2024 22:38 | Son Güncellenme: 2 Haziran 2024 22:39
156

HABERMAX. Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, İsrail’in Gazze Şeridi’nin güneyinde yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı Refah kentinde düzenlediği hava saldırısını şiddetle kınadı. Yeşiltaş, Refah kampında gerçekleşen saldırı sonucunda yaşamını yitiren 45 kişinin büyük bir üzüntüyle karşılandığını ifade etti.

Yeşiltaş’ın yaptığı açıklamaya göre, saldırıda çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan en az 45 kişi hayatını kaybetti. Birleşmiş Milletler’in açıklamalarına göre ise hayatını kaybedenlerin sayısının çok daha yüksek olduğu, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 200’den fazla kişinin öldüğü belirtildi.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının 235 gündür devam ettiğini hatırlatan Yeşiltaş, hayatını kaybedenlerin sayısının 36 bin 96’ya, yaralananların ise 81 bin 136’ya yükseldiğini dile getirdi. Yeşiltaş, “İsrail’in barbarlığına ve savaş suçlarına dur demek için dünya kamuoyunun harekete geçmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Açıklamalarında İsrail’in insanlık dışı saldırılarına karşı kamuoyunun sesini yükseltmesi gerektiğini vurgulayan Yeşiltaş, “İsrail’in bu vahşi saldırılarına sessiz kalmak, insanlık suçuna ortak olmaktır. Filistin halkının özgürlük mücadelesine destek vermek herkesin vicdani görevidir” dedi.

Yeşiltaş, son olarak, İsrail’in Filistin topraklarındaki yayılmacı politikasının durdurulması ve katillerin işgal ettiği topraklardan çekilmesi çağrısında bulunarak, “Filistin halkının haklı davasında, adalet ve insan hakları mücadelesinde yanlarında olduklarını bir kez daha duyurduklarını” belirtti.

(CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki saldırılarını kınadı)

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.