Dolar 32,3109
Euro 35,0805
Altın 2.279,41
BİST 8.962,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya’dan basın açıklaması, Ses Verin 6 Yaşında Çocuk Evlendirildi!

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya’dan basın açıklaması, Ses Verin 6 Yaşında Çocuk Evlendirildi!
7 Aralık 2022 13:24 | Son Güncellenme: 7 Aralık 2022 13:54
363

HABERMAX.Gazeteci Timur Soykan’in 03.12.2022 tarihli Birgün Gazetesindeki yazısında “İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G. babasının kendisini 6 yaşındayken imam nikahıyla ‘evlendirdiğini’, çocukluğu boyunca her gün cinsel istismara uğradığını anlatarak şikayetçi oldu. 6 yaşındayken 29 yaşındaki bir müritle imam nikahı kıyılan H.K.G. ifadesinde cinsel istismarın kendisine bir oyun gibi gösterildiğini anlatıyor. 2012 yılında ise H.K.G.’nin cinsel istismarına yönelik soruşturmayı gizli ellerin örttüğü anlaşılıyor.” ifadeleri yer alıyor.

OLAYIN AYRINTILARI İNSANIM DİYEN HERKESİN VİCDANINI SIZLATTI

H.K.G.; 17 Ağustos 2012 tarihinde gittiği hastanede doktorun çocuğa istismarı polise bildirdiği, savcılığın soruşturma başlattığı; ancak mahkemece doğum belgesinin istemediği, kemik testi istendiği; kemik testine ise 21 yaşındaki başka bir kadının sokulduğu, 10 Aralık 2012 tarihinde kemik yaşı raporu 21 çıktığı için dosyanın kapandığı bilgisi verilmektedir.

Doğum belgesini istemeyen mahkeme de, kemik testini yapan sağlık kurumundaki bazı kişiler de suça ortak olmuş; çocuğa tecavüze göz yumarak suç makinasına dönüşmüşlerdir.

Görevini kötüye kullanan kamu görevlilerinin de, anne, baba ve çocuğun tecavüzcüsüyle birlikte yargılanması gerekir.

DAVA NEDEN İKİ YIL SONRA AÇILDI

H.K.G.’nin, 30 Kasım 2020 tarihinde vücudundaki morluklarla İstanbul Anadolu Savcılığı’na giderek şikayetçi olduğu ve delilleri mahkemeye sunduğu ifade edilmektedir. Savcılığın, H.K.G.’nin doğum kaydını Sapanca Nüfus Müdürlüğü’nden istediği, 1998 doğumlu olduğunun ortaya çıktığı, 2012 yılında doktorun ihbarıyla başlayan soruşturma sırasında sadece 14 yaşında olduğu, 21 yaşında olduğuna ilişkin düzenlenen raporun sahte olduğu ortaya çıktığı bilgilerine yer verilmiştir. Bu tespitlerden sonra, savcılık sahtecilikle ilgili suç duyurusunda bulunmuştur.

Ancak tüm bu delillere rağmen, iki yıl boyunca dava açılmadı.

30 Ekim 2022 tarihinde İstanbul Anadolu Başsavcılığı’nın iddianamesi tamamlandı. Savcı iddianamede H.K.G.’nin anne ve babasının tecavüze göz yumduğunu; mürit Kadir İstekli, tarikat lideri baba Yusuf Gümüşel ve anne Fatma Gümüşel’in zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı suçunu işlediklerini belirtti. Üç sanığın en az 27’şer yıl hapisle cezalandırılmalarını istendi. Ayrıca savcı, Kadir İstekli için cinsel saldırı suçundan da ceza talep etti. Baba Yusuf Ziya Gümüşel, anne Fatma Gümüşel ve tecavüzcü Kadir İstekli tutuksuz yargılanıyor.

Dava neden iki yıl boyunca açılmamıştır?

Kim ya da kimler engel olmuştur?

Bunun sorumluları da suç ortaklarıdır?

Bugün TBMM Başkanlığına verdiğim üç ayrı soru önergesiyle üç Bakana, üç soru sordum:

T.C. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer

T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık

T.C. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

Soru 1- Bakanlığınız, davaya müdahil olacak mıdır?

Soru 2-Cemaat ve tarikatların elindeki çoluklar için Bakanlığınız bir çalışma yürütmekte midir?

Soru 3- Cemaat ve tarikatların baskısıyla okula gönderilmeyen kız çocukları için Bakanlığınız ne yapmaktadır?

CEMAATLERİN PENÇESİNDEKİ ÇOCUKLAR

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, kurduğu ve yönettiği Hiranur Vakfı’nın Sancaktepe’deki külliyesinde bugün de yüzlerce çocuk bulunmaktadır. Okullarında olması gereken bu çocuklar neden cemaat ve tarikatların elindedir?

İsmailağa Tarikatı, kız çocuklarının okula gitmesine karşı olduğu için, zorunlu eğitim yaşındaki kız çocuklarını okula gönderilmediği de bilinmektedir.

Sırça saraylarında gün sayan “tek adama” soruyorum;

Gece başını yastığa koyduğunda rahat uyuyabiliyor musun?

Kendi torunlarını severken, cemaat ve tarikatların pençesine düşen çocuklar hiç aklına geliyor mu?

6 yaşında evlendirilen, tecavüz edilen kız çocukları!

Cemaat ve tarikat yurtlarında tecavüz edilen erkek çocukları!

Okul yüzü görmemiş kız çocukları!

AKP ÇOCUKLARI CEMAAT VE TARİKATLARA TESLİM ETTİ

Peki, cemaat ve tarikatların çocuklarımızı 6 yaşında “evlendirme” alçaklığına, AKP iktidarı ne diyor? Milli Eğitim Bakanlığı; cemaat ve tarikatlara bağlı vakıflarla protokollar imzalayarak, yetkisini paylaşıyor. Bu tarikat ve cemaat mensuplarının adeta dokunulmazlıkları var; yaptıkları yanlarına kar kalıyor.

Uşşaki Tarikatı şeyhi Fatih Nurullah Şağban, Sakarya Akyazı’daki dergahta, müritlerinden F.A’nin kızı 12 yaşındaki Y.A’ya defalarca cinsel istismarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı; İnsan Vakfının okullarda yürüttüğü kampanyaya onay vererek, sponsor oldu.

Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, çocuklarımızı “İsmailağa Kur’an Kursu” adı altında faaliyet yürüten, cemaat ve tarikatlarla ilişkili yapılara yönlendirdi. Resmi İlkokul Müdürlüklerine, Resmi/Özel Tüm Ortaokul Müdürlüklerine, İmam Hatip Ortaokul Müdürlüklerine, İmam Hatip Lisesi Müdürlüklerine, Şube Müdürü Hasan Gedik imzasıyla üst yazı göndermiştir.

Gaziantep’te ilkokul 3’üncü sınıf öğrencisi 9 yaşındaki B.E.K., “Kadiri Tarikatı”na ait “Hasan Hoca İlim Vakfı Yatılı Kuran Kursu”nda, vakıf öğrenci sorumlusu E.K.’nın tecavüzüne uğradı. Olay, B.E.K.’nin tecavüzü dedesine anlatmasıyla ortaya çıktı.

İlim Yayma Cemiyeti’ne e-yaygın sistemindeki öğretim programlarını kullanarak her düzeydeki öğrenciye yönelik sosyal, kültürel, mesleki ve teknik kurslar düzenleme olanağı verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Nur Cemaati’nin Nakşibendi koluna bağlı Hayrat Vakfı’na Osmanlıca dersi bahanesiyle okulların kapısını açtı. “Değerler Eğitimi” adı altında vakfa izinler verdi. Vakfın, MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ile imzaladığı protokolle okullarda yönetici, öğretmen ve öğrencilere yönelik seminer, panel, konferans ve tanıtım faaliyetleri gerçekleştirmesine olanak sağlandı.

Nurcu Hayrat Vakfı’na MEB’in kapıları, Erdoğan’ın 2014 yılında, “İsteseler de istemeseler de Osmanlıca öğrenilecek” sözleri üzerinden sonra Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, vakıf ile beş yıllık işbirliği protokolü imzalamaya başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu TÜRGEV’e de eğitim alanında sonsuz hareket alanı sağlandı. Bakanlıkla TÜRGEV’in imzaladığı protokol, vakfa sağlanan ayrıcalığı gözler önüne serdi. TÜRGEV’in öğrencilere sosyal, sportif, mesleki ve teknik kursla düzenlemesine imkan verildi ve masrafların MEB bütçesinden karşılanması kararlaştırıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜGVA arsında imzalanan, “Medeniyet ve Değerler Protokolü” kapsamında vakfa okul derslikleri tahsis edildi.

FETÖ’den boşalan kadroların büyük bölümünü dolduran Süleymancılar, ülke genelinde iki binden fazla olduğu tahmin edilen öğrenci yurtlarında verdiği eğitimi, işbirliği anlaşmalarıyla okullara taşıdı. Milli Eğitim Bakanlığı ve Süleymancılar arasında, “Değerler Eğitimi Protokol” imzalayarak cemaatin gerici ideolojisini okullarda düzenlediği seminerlerde çocuklara aktarmasının önü açıldı.

Yaşları 8-10 arasında değişen 45 çocuğa cinsel istismar ve tecavüz edilmesiyle gündeme gelen Ensar Vakfı ile çeşitli eğitim, seminer ve sosyal etkinlikler düzenlemesine dair işbirliği ve protokol yapıldı. Vakfın öğrencilere yönelik yaz okulu, yaz kampı, okuma yarışması, gezi ve seminer düzenlemesine imkan verildi.

Ensar Vakfı’na tanınan ayrıcalık yalnızca ortaokul ve liselerle sınırlı kalmadı. Yaygın eğitim veren Halk Eğitim Merkezleri’nin (HEM) kapıları da Ensar’a açıldı. Ülke genelindeki bine yakın Halk Eğitim Merkezinde kurslar düzenleme hakkı verildi.

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü de okullara yazı göndererek zümre öğretmenlerini Ensar Vakfı Genel Merkezi’ne toplantıya çağırmış. Ensar Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığının öğretmenlerine dersleri nasıl işleyeceklerini anlatacak.

Bütün bunlar, akıl tutulmasıdır!

Laik eğitim sistemine karşı bir darbedir…

Cumhuriyet devrimlerini yok saymadır!

Suçtur!

Yıldırım KAYA

CHP Ankara Milletvekili

7 Aralık 2022

SES VERİN 6 YAŞINDA ÇOCUK EVLENDİRİLDİ!

Değerli Basın Emekçileri

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in; kızı H.K.G.’yı 6 yaşındayken imam nikahıyla müridiyle evlendirmesi ve çocuğun her gün cinsel istismara uğramasına ilişkin TBMM’ye verdiğim üç soru önergesiyle, üç ayrı Bakanlığa üç soru sordum.

TBMM’de yaptığım basın toplantısında, çocuk istismarları ve Milli Eğitim Bakanlığının cemaat ve tarikatlarla yaptığı protokolleri açıkladım.

Basın metni ve videoyu ekte bilgilerinize sunar, sağlıklı günler dilerim.

WeTransfer video indirme linki: https://we.tl/t-4ZYbkFitBc

Yıldırım KAYA

CHP Ankara Milletvekili

7 Aralık 2022

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.