Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Paz 32°C
Pts 30°C
Sal 29°C
Çar 29°C

ÇEKÜL Vakfı’nın Yeni Genel Sekreteri B. Ilgın Sözen: Mirasımıza Sahip Çıkmak İçin Yola Çıktık

ÇEKÜL Vakfı’nın Yeni Genel Sekreteri B. Ilgın Sözen: Mirasımıza Sahip Çıkmak İçin Yola Çıktık
13 Mayıs 2024 09:57 | Son Güncellenme: 13 Mayıs 2024 09:58
75

HABERMAX. Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL), ülkemizin doğal ve kültürel mirasını korumak ve tanıtmak amacıyla 1990 yılında Prof. Dr. Metin Sözen öncülüğünde kuruldu. Vakfın yeni genel sekreteri ise deneyimli iletişimci ve girişimci B. Ilgın Sözen oldu.

ÇEKÜL Vakfı Genel Sekreteri B. Ilgın Sözen oldu

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nden mezun olan B. Ilgın Sözen, iş hayatına Borusan Holding’de reklam ve halkla ilişkiler uzmanı olarak başladı. Ardından Körfezbank’ta Kurumsal İlişkiler Müdürlüğü görevini üstlendi ve Doğuş Yayın Grubu’nda satış destek direktörlüğü yaptı. 2011 yılından bu yana girişimcilik kariyerini sürdüren Sözen, Karbon Yönetim Yazılım şirketi Co2Nötr ve sürdürülebilirlik alanında faaliyet gösteren Greenturgo gibi projelere katkı sağladı.

B. Ilgın Sözen, okul ve iş hayatı boyunca ÇEKÜL Vakfı’nın gönüllüsü olarak da çalıştı ve vakfın misyonuna önemli katkılar sundu.

Yeni görevine ilişkin bir değerlendirme yapan B. Ilgın Sözen, “Büyük bir mutluluk ve gururla, ÇEKÜL Vakfı’nın Genel Sekreteri olarak yeni bir yolculuğa adım attım. Bu değerli vakfın çatısı altında, doğal ve kültürel mirasımızı koruma; bu mirası gelecek kuşaklara aktarma sorumluluğunu taşımak benim için tarifsiz bir onur.” şeklinde konuştu.

Sözen, vakfın kurucusu Prof. Dr. Metin Sözen’in izinde ÇEKÜL’ü geleceğe taşıyacaklarını belirterek, “ÇEKÜL Vakfı, doğal ve kültürel mirasımıza sahip çıkmayı kendine amaç edinmiş bir sivil toplum örgütüdür. Bugüne kadar birçok projeyle bu mirasımızı koruma yolunda önemli adımlar attı. Ben de bu değerli mirasa katkıda bulunmaktan büyük bir heyecan duyuyorum.” ifadelerini kullandı.

ÇEKÜL Vakfı, 34 yıldır doğa-kültür-insan arasındaki yaşamsal uyumu savunarak, doğal ve kültürel varlıklarımızı koruma ve gelecek kuşaklara aktarma misyonunu sürdürüyor. Anadolu’nun her köşesine yayılan projeleri ve çalışmalarıyla vakıf, ülkemizin en değerli miraslarını gelecek nesillere taşımayı hedefliyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.