Dolar 32,2622
Euro 34,6893
Altın 2.403,75
BİST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 20°C
Paz 20°C

Çekmeköy’de park gerilimi, CHP il Başkanı Kaftancıoğlu iktidar olduğumuzda hesabını soracağız

Çekmeköy’de park gerilimi, CHP il Başkanı Kaftancıoğlu iktidar olduğumuzda hesabını soracağız
8 Haziran 2022 15:30 | Son Güncellenme: 8 Haziran 2022 16:32
318

HABERMAX. Çekmeköy’de Mehmet Akif Mahallesi’nde bulunan ve ilçenin en büyük ikinci parkı olduğu belirtilen park alanındaki yıkım çalışmalarında tansiyon yükseldi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, kurulacak olan akaryakıt istasyonunun iktidara geldiklerinde kaldırılacağı sözünü verdi

VİDEO HABER

Çekmeköy’de Mehmet Akif Mahallesi’nde yıkım gerilimi yaşanıyor. Mahalle sakinlerinin direnişi sonrası dün durdurulan yıkım bu sabah saatlerinde  tekrar başladı.

Duruma müdahale eden vatandaşlar, rant iddiasıyla yıkıma izin vermeyeceklerini söylediler. Yıkım çalışmaları sırasında vatandaşlarla polis arasında sert sözlü tartışmalar yaşandı

Kaftancıoğlu’ndan açıklama
Aynı zamanda deprem toplanma alanı olan parkta yaşanan gerginliğe ilişkin bir açıklama da CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’ndan geldi. Kaftancıoğlu, geçen yıl aynı parkta yıkıma karşı yapılan eylemin görüntülerini paylaşarak “Bu parka iş makinalarını soktular bugün! Giderayak park dahil kalmış bütün yeşil alanları ranta çevirmeye kalkıyorlar hala O parka o akaryakıt istasyonunu inatla yapmaya kalkarsanız eğer, gittiğiniz gün o istasyonu oradan kaldırıp yeniden park yapmazsak eğer sizin gibi olalım!” dedi.CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu,  AKP’li Çekmeköy Belediyesi’nin yapılaşmaya açtığı ilçenin en büyük ikinci parkını ziyaret etti.

Sabah erken saatlerin’de iş makinalarının girdiği ve vatandaşlar ile ekipler arasında gerginliğin yaşandığı parkı inceleyen Kaftancıoğlu, burada bir de basın açıklaması yapacak.

AKP’li Çekmeköy Belediyesi, ilçenin en büyük ikinci parkını yapılaşmaya açtı. Vatandaşların tepkisiyle dün durdurulan yıkım, bu sabah saat 05.00’da AKP’li belediyenin iş makinalarını yeniden getirmesi ile yeniden başladı.

Duruma tepki gösteren yurttaşlar,  kendilerine engel olan polislere tepki göstererek “Hırsızları koruyorsunuz” dedi. Bir vatandaş da yıkım için gelen ekiplere seslenerek “Senin çocuğun da oynamayacak mı bu parkta?” diye sordu.Cumhuriyet Halk Partisi Çekmeköy Belediye Meclis Üyesi Sami Yayla Parkın bildirgesini yayımlad.

Arkadaşlar merhabalar, yurtdışında olmamdan dolayı aranızda bulunamadığım için çok üzgünüm ama haklı mücadelenizi yakından izliyor ve hissediyorum.

Arkadaşlar, ihale sözleşmesi 31.05.2022 tarihinde yapılmış sözleşme detaylarına şimdilik ulaşamadım. İş sahası, sözleşme yapıldıktan 3 gün içinde ihaleyi alan firmaya teslim edilir diyor.

İş sahası teslim edildiğine göre bakıyorum ki Çekilen videolarda bazı çalışan iş makinelerinin Çekmeköy Belediyesine ait olduğu görünüyor yani halkın malları. Bu konununda ayrıca irdelenmesi ve konuşulması gerekiyor.

Çekmeköy Belediyesine ait iş makineleri net bir şekilde fotoğraflanır ve kayıt altına alınırsa iş sahası firmaya teslim edildiği halde neden hala bu makinelerin kullanıldığını da sorarız.

Tekrardan hepinizi tebrik ediyor, haklı mücadelemizi kutluyorum. Emeğinize yüreğinize sağlık

Meclis Üyesi Sami Yayla

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.